Με τον Νιόνιο στο Κυκλάδων

Με τον Νιόνιο στο Κυκλάδων

Δύο μαγικές unplugged βραδιές από τον Διονύση Σαββόπουλο αφιερωμένες στον Λευτέρη Βογιατζή

Με τον Νιόνιο στο Κυκλάδων
Το 2016 ο Διονύσης Σαββόπουλος γιορτάζει 50 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία. Ήταν το 1966 όταν ο σπουδαίος αυτός τραγουδοποιός –μία κατηγορία από μόνος του στο κεφάλαιο ελληνική μουσική– κυκλοφόρησε το «Φορτηγό» στρέφοντας όλα τα βλέμματα πάνω του. Μας συστήθηκε με τη «Συννεφούλα» και το «Μη μιλάς άλλο γι’ αγάπη» κι έμελλε τα επόμενα 50 χρόνια να μας ταξιδέψει με τη «Θαλασσογραφία» του, να μας ξεσηκώσει με το «Ντιρλαντά», να μας ψυχαναλύσει όσο κανένας με το «Σαν τον καραγκιόζη» και τους «Κωλοέλληνες».

Μάταιος κόπος να προσπαθήσεις να ξεχωρίσεις κάποια τραγούδια από τη δισκογραφία του Σαββόπουλου. Πέφτεις συνεχώς πάνω σε αριστουργήματα. Ίσως ο μοναδικός που είναι ικανός να το κάνει είναι ο ίδιος. Κι αυτό ακριβώς θα συμβεί τη Δευτέρα και την Τρίτη, 19 και 20 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων. Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα διαλέξει 22 τραγούδια από την 50χρονη διαδρομή του, θα ανέβει στη σκηνή με την κιθάρα του και θα ερμηνεύσει τα έντεκα μόνος του και τα υπόλοιπα έντεκα παρέα με την Ελένη Βιτάλη.

Κλείσιμο
Δύο μαγικές unplugged βραδιές αφιερωμένες στον μεγάλο απόντα, τον Λευτέρη Βογιατζή. Ένα εμβληματικό θέατρο, που στέγασε μερικές από τις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις της τελευταίας 30ετίας, ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί έναν καλλιτέχνη, στον οποίο το ελληνικό τραγούδι χρωστάει πάρα πολλά. Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ των παιδιών των προσφύγων, μέσω της Εθελοντικής-Κοινωνικής Οργάνωσης ΑΡΣΙΣ, που δραστηριοποιείται στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης.

Οι δύο αυτές μουσικές βραδιές αποτελούν μέρος του φετινού προγράμματος του Θεάτρου Οδού Κυκλάδων, το οποίο περιλαμβάνει τρεις ακόμα θεατρικές παραγωγές («Φθινοπωρινή Σονάτα» του Μπέργκμαν με τη Μαρία Κεχαγιόγλου και την Ανθή Ευστρατιάδου, «Σαλώμη» του Όσκαρ Ουάιλντ με τη Θεοδώρα Τζήμου και «Κουκλόσπιτο» του Ίψεν με την Αμαλία Μουτούση). Επίσης μία όπερα δωματίου («Αλτσίνα» του Χέντελ σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση) και μία περφόμανς («Οστέα Ξηρά» με τον Περικλή Μουστάκη). Παράλληλα επαναλαμβάνονται και φέτος οι λογοτεχνικές αναγνώσεις με ποίηση των Ηλία Λάγιου και Νίκου Καρούζου, καθώς και ένα αφιέρωμα στον Χάουαρντ Μπάρκερ, συγγραφέα του «Ύστατου Σήμερα», το οποίο ο Λευτέρης Βογιατζής παρουσίασε στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων τη σεζόν 2009–2010.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης