Φανέλα με ουράνιο τόξο για τους αφανείς ήρωες

Φανέλα με ουράνιο τόξο για τους αφανείς ήρωες

Η εκτός έδρας εμφάνιση της ισπανικής Ράγιο Βαγιεκάνο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την προσέλκυση δωρεών κατά των κοινωνικών αδικιών

Φανέλα με ουράνιο τόξο για τους αφανείς ήρωες
Κάθε καλοκαίρι οι ποδοσφαιρικές ομάδες παρουσιάζουν τις εμφανίσεις τους για την επόμενη χρονιά. Οι περισσότερες περιλαμβάνουν μικρές διαφορές, κάτι που δεν ισχύει για τις φετινές εμφανίσεις της μαδριλένικης Ράγιο Βαγιεκάνο. Η τρίτη σε δυναμικότητα ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας, η ομάδα της εργατιάς που περηφανεύεται πως είναι από τις λίγες ομάδες «γειτονιάς», έχει και στο παρελθόν προβεί σε πράξεις βοήθειας προς άτομα που έχουν ανάγκη. Ξεχωριστό παράδειγμα η 85χρονη Carmen Martínez Ayudo που έπειτα από 50 χρόνια διαμονής εκδιώχτηκε από το σπίτι της. Ο προπονητής και οι παίκτες της βρήκαν καινούργιο σπίτι, ανέλαβαν να της πληρώνουν το ενοίκιο και την επισκέπτονται έκτοτε.

Κλείσιμο


Η παραδοσιακή φανέλα της Ράγιο Βαγιεκάνο είναι λευκή με κόκκινη διαγώνια ρίγα. Η εκτός έδρας φετινή εμφάνισή της είναι μαύρη με διαγώνια ρίγα που φέρει 6 χρώματα που σχηματίζουν το ουράνιο τόξο. Το σκεπτικό είναι πως καθένα από αυτά τα χρώματα συμβολίζει μια ομάδα ή ένα σκοπό:
Το κόκκινο τον καρκίνο.
Το πορτοκαλί τις κινητικές δυσκολίες.
Το κίτρινο την κατάθλιψη.
Το πράσινο το περιβάλλον.
Το μπλε την παιδική κακοποίηση.
Το ροζ την ενδοοικογενειακή βία.
Ολόκληρο το ουράνιο τόξο την ομοφοβία.



Στο κάτω μέρος της φανέλας είναι γραμμένη η λέξη αλληλεγγύη. Με κάθε αγορά της, επτά ευρώ θα δωρίζονται σε επιλεγμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις σχετικές με τους παραπάνω σκοπούς. Μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και δείχνουν πως υπάρχουν ακόμα κάποιοι που σκέφτονται τους συνανθρώπους τους, τους συμπαραστέκονται και βρίσκουν τρόπους να ενημερώσουν σχετικά τον κόσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης