Βασιλιάς Ληρ ή Βυσσινόκηπος;

Βασιλιάς Ληρ ή Βυσσινόκηπος;

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Βασιλιάς Ληρ ή Βυσσινόκηπος;
Το Citylifε βλέπει «Βασιλιά Ληρ», δοκιμάζει καραμέλες στο Soocre, παρακολουθεί το «Βυσσινόκηπο», ακούει Imitate Your Mother και τρώει bagels στο Madeya.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!


Βασιλιάς Ληρ

Η σαιξπηρική τραγωδία, «Ο Βασιλιάς Ληρ», παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Σλοβένου Τομάζ Παντούρ, στην Πειραιώς 260, έως τις 3 Μαΐου. Πρόκειται για ένα αγωνιώδες, οδυνηρό ταξίδι του πνεύματος και του μυαλού, με επίκεντρο τον τραγικό ήρωα Βασιλιά Ληρ -τον οποίο υποδύεται ο Γιώργος Κιμούλης- και περιβάλλον τις σκοτεινές δολοπλοκίες που εξυφαίνονται χάριν της εξουσίας την οποία παραδίδει ο γερασμένος βασιλιάς. Η παράσταση εστιάζει στην εγκατάλειψη, τη μοναξιά και την «εξ αποκαλύψεως» συνειδητοποίηση από τους ήρωες των απλών, όχι όμως και αυτονόητων, αξιών, όπως είναι η αγάπη και η ανθρώπινη φύση καθ' αυτή.

Tips
Στην παράσταση παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Γάλλος, Κόρα Καρβούνη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αργύρης Πανταζάρας, Χάρης Τζωρτζάκης.


Βυσσινόκηπος

«Σε αυτήν τη ζωή ή θα λυγίσεις ή θα σπάσεις», αναλογίζεται ο Νίκος Καραθάνος διαβάζοντας τον τσεχωφικό «Βυσσινόκηπο». O χαρισματικός σκηνοθέτης και ηθοποιός μετά την επιτυχία των παραστάσεων «Γκόλφω» και «Δεκαήμερο» αναμετράται με το διάσημο κείμενο από σήμερα, Τετάρτη 22 Απριλίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Κύκνειο άσμα του Τσέχωφ, ο «Βυσσινόκηπος» (1904) είναι ένα έργο αποχαιρετισμού, ένα έργο για το τέλος μιας εποχής. Ο υπέροχος βυσσινόκηπος βγαίνει στο σφυρί, οι ιδιοκτήτες του, αρνούμενοι να αποδεχτούν την αλλαγή, δεν κάνουν τίποτα για να τον σώσουν, η ανευθυνότητα και οι αυταπάτες κυριαρχούν, η χρεοκοπία έρχεται.

Tips
Στην παράσταση παίζουν: Θανάσης Αλευράς, Νίκος Καραθάνος, Λένα Κιτσοπούλου, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννης Κότσιφας, Αναστασία Κονίδη, Χρήστος Λούλης, Γιώργος Μπινιάρης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Δάφνη Πατακιά, Μιχάλης Σαράντης, Έλενα Τοπαλίδου, Άγγελος Τριανταφύλλου, Λυδία Φωτοπούλου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη


Madeya

Στο Madeya μπορεί να βρει κανείς σχεδόν ό,τι σε ένα απλό bistro, με τη μόνη διαφορά ότι αν οδηγηθείς εκεί θα είναι για τα υπέροχα ολόφρεσκα bagels που φτιάχνει. Η μυρωδιά θα σε εντυπωσιάσει από την είσοδο του καταστήματος και η ιδέα της Μαρίας Τσαγκαράκη να δημιουργήσει έναν νεοϋορκέζικο χώρο στο κέντρο της Αθήνας θα σε βρει απολύτως σύμφωνο. Φρέσκα και αχνιστά bagels με γεύσεις όπως κανέλα, σταφίδα, τυρί, ελιά, πολτό τεσσάρων φρούτων του δάσους αλλά και καλαμπόκι είναι εκεί για να τα γεμίσεις με τα υλικά της επιλογής σου και να φτιάξεις τη δική σου αλμυρή ή γλυκιά δημιουργία.

Tips
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το καθιερωμένο κυριακάτικο brunch, με bagels και όχι μόνο.


Imitate Your Mother

O Γιώργος Χρανιώτης είναι ηθοποιός και τραγουδιστής. Τραγουδιστής και ηθοποιός. Σημασία δεν έχει σειρά αλλά ότι κάνει και τα δύο εξίσου καλά. Το συγκρότημά του Imitate Your Mother δίνει εδώ και λίγους μήνες δυναμικά live στο Faust στο Μοναστηράκι και το κοινό έχει ήδη αγαπήσει τον ροκ εν ρολ ήχο τους. Αν ρωτήσεις τον ίδιο δεν μπορεί να χαρακτηρίσει με μια λέξη τη μουσική τους, ωστόσο ηχογραφούν ήδη το πρώτο δίσκο τους για να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη άποψη για το τι τους αρέσει να παίζουν. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι αγαπούν το ροκ εν ρολ και ότι στο Faust μας κάνουν και εμάς να το αγαπάμε το ίδιο.

Tips
Οι Imitate Your Mother είναι: Γιώργος Χρανιώτης (φωνή), Παύλος Ζήσου (μπάσο), Κώστας Λεβέντης (ντραμς), Πάνος Βελούζος (κιθάρα)


Soocre

Γεμάτα βαζάκια, πολύχρωμες καραμέλες, υπέροχα αρώματα, παιχνιδιάρικη διάθεση. Όλα αυτά είναι το Soocre, το μαγαζί με τις χειροποίητες καραμέλες και τα γλεφιτζούρια που σε κάνει να νιώθεις και πάλι παιδί. Το πιο ωραίο όμως του καταστήματος -που βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο στην πλατεία Κολωνακίου- είναι το ανοιχτό εργαστήριο που σε κάνει να χαζεύεις τη μαεστρία με την οποία μεταχειρίζονται τις καραμέλες οι χαμογελαστοί υπάλληλοι. Και αν όλα δεν σε εντυπωσιάζουν, οι καραμέλες με σχηματισμένη τη φιγούρα του Καραγκιόζη στο εσωτερικό τους ή το σχέδιο κάποιου φρούτου ή ακόμα και το όνομα σου θα σε συγκινήσουν σίγουρα.

Tips
Tο Soocre αναλαμβάνει να φτιάξει καραμέλες και γλεφιτζούρια με οποιοδήποτε μήνυμα θέλετε εσείς!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης