Το καλύτερο gelato της πόλης
Σύκα από την Καλαμάτα, λεμόνια από το Άργος, πορτοκάλια από τη Λακωνία και σταφίδες από την Κόρινθο. Και όλα αυτά για να δημιουργηθεί το καλύτερο gelato της πόλης
Η Εύη Παπαδοπούλου εδώ και λίγους μήνες έχει ανοίξει στην οδό Μητροπόλεως το Le Greche, ένα παραδοσιακό κατάστημα με αυθεντικό gelato. Και αν έχετε και εσείς απορία ποια η διαφορά του παγωτού με το gelato η κυρία Παπαδοπούλου είναι κάθετη: πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά προϊόντα. Πρώτον το gelato φτιάχνεται κατά κύριο λόγο από γάλα σε αντίθεση με το παγωτό που παρασκευάζεται από κρέμα, και δεύτερον -και σημαντικότερο- το gelato παρασκευάζεται με μια τεχνική η οποία δεν ενσωματώνει αέρα.
Σύμφωνα με την κυρία Παπαδοπούλου το παγωτό που τρώμε στην Ελλάδα τις περισσότερες φορές δεν είναι καλό. Μάλιστα αν και η ίδια δεν ξεκίνησε από ζαχαροπλάστης αλλά από μαθηματικός, στην πορεία κατάλαβε ότι για να φτιάξει το gelato που επιθυμούσε οι επιστημονικές γνώσεις ήταν απαραίτητες.
Στο Le Greche δε θα βρείτε, λοιπόν, μόνο φρέσκα προϊόντα που παρασκευάζει η ίδια στο εργαστήριό της στην Αγία Παρασκευή αλλά και απόλυτα προστατευμένες γεύσεις, σε συσκευασίες που δεν εκτείθενται ποτέ στη σκόνη και τις υψηλές θερμοκρασίες. Και όσον αφορά το καλύτερο gelato που έχει φάει ποτέ; Η απάντηση είναι φυσικά το δικό της!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr