To Audi Q6 θα είναι ηλεκτρικό

To Audi Q6 θα είναι ηλεκτρικό

Για το 2018 προγραμματίζεται το λανσάρισμα ενός μεγάλου ηλεκτρικού SUV από την Audi και στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης αναμένεται να δούμε την πρωτότυπη μορφή του.

To Audi Q6 θα είναι ηλεκτρικό
Δημοσιεύματα από τη Γερμανία αναφέρουν ότι το μοντέλο παραγωγής θα ονομάζεται Q6 e-tron και από άποψη μεγέθους θα τοποθετηθεί κάτω από το μεγάλο Q7. Η τεχνολογία e-tron είναι μεν έτοιμη, όμως θα δοθεί έμφαση στη χωρητικότητα και αποδοτικότητα των μπαταριών, ώστε η αυτονομία του ηλεκτρικού SUV να προσεγγίζει ή και να ξεπερνά τα 600 km. Έτσι το Q6 e-tron θα πραγματοποιεί μεγάλα ταξίδια χωρίς το άγχος της φόρτισης.

Το ηλεκτρικό σύστημα του SUV της Audi θα περιλαμβάνει δύο μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα. Δεν αποκλείεται το Q6 να κυκλοφορήσει και σε plug-in hybrid έκδοση, δηλαδή με κινητήρα εσωτερικής καύσης να συνδράμει τα ηλεκτρικά μοτέρ. Όσον αφορά τη σχεδίασή του, το Q6 e-tron θα είναι πεντάθυρο αλλά με coupe προφίλ που θα τονίζει το σπορ χαρακτήρα του. Ο εξοπλισμός συνδεσιμότητας και ασφάλειας θα είναι κορυφαίος, περιλαμβάνοντας μία σειρά από ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως αυτό της αυτόνομης οδήγησης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης