Αλόνσο: Δεν είμαστε ευχαριστημένοι!

Αλόνσο: Δεν είμαστε ευχαριστημένοι!

Πολλά νεύρα και μέτρια εμφάνιση για τη Ferrari στα χέρια των δυο παγκόσμιων πρωταθλητών, Φερνάντο Αλόνσο και Κίμι Ράικονεν.

Αλόνσο: Δεν είμαστε ευχαριστημένοι!
Ο Αλόνσο εκκίνησε 5ος και πέρασε ένα μεγάλο μέρος του αγώνα πίσω από το Νίκο Χούλκενμπεργκ που εκκινούσε 7ος με τη Force India. Κατάφερε τελικά να τον περάσει εξαντλώντας τη δυναμική των Pirelli πριν το 2ο πιτ στοπ που το καθυστέρησε 2 γύρους. Συγκεκριμένα ο Χούλκενμπεργκ άλλαξε ελαστικά στον 33ο γύρο και ο Αλόνσο στον 35ο. Ο Ισπανός σ’ αυτούς τους δυο γύρους κινήθηκε όσο πιο γρήγορα μπορούσε και βγαίνοντας από τα πιτ 8 δέκατα πιο γρήγορα απ’ ότι χρειάστηκε ο Γερμανός βρέθηκε μπροστά του.

Κλείσιμο
Η μάχη ήταν οριακή και ο Ισπανός χρειάστηκε να εξαντλήσει τη μαχητικότητά του για να κρατηθεί εμπρός από το Γερμανό.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Αλόνσο δήλωσε: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη σημερινή μας απόδοση, πρέπει να βελτιωθούμε. Δεν ήμουν σε θέση να διεκδικήσω βάθρο από τις McLaren, ο Κίμι είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα στις Toro Rosso, πέρυσι είχε κερδίσει εδώ. Βέβαια είμαστε στον πρώτο αγώνα. Δε τρελαίνομαι μ’ αυτά που είδα. Ξέρουμε πως πρέπει να δουλέψουμε ώστε να πάμε στη Μαλαισία σε δυο βδομάδες σε καλύτερη κατάσταση. Είχαμε θέματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, το θετικό είναι πως τερματίσαμε χωρίς προβλήματα. Η στρατηγική μας ήταν καλή σήμερα και τελειώσαμε τον αγώνα χωρίς προβλήματα. Τα πιτ στοπ πήγαν άριστα και βγήκαμε μπροστά από το Χούλκενμπεργκ. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά στην εμφάνισή μας, πρέπει να βελτιώσουμε τα αρνητικά. Ο αγώνας μας ήταν ανάλογος αυτού που είχαμε στα χέρια μας, πρέπει να συνεχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς μέχρι να βελτιωθεί η ταχύτητά μας».

Μετά το μηδενισμό του Ρικιάρντο, ο Aλόνσο πήρε τους 12 βαθμούς της 4ης θέσης και ο Ράικονεν τους 6 βαθμούς της 7ης θέσης.




Ο Αλόνσο χρειάστηκε να εξαντλήσει τα όρια για να κρατηθεί μπροστά από το Χούλκενμπεργκ μετά το 2ο πιτ στοπ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης