Τα ξεχασμένα όσπρια που δεν φουσκώνουν και ρίχνουν την χοληστερόλη

200225151142_mayromatika

Είναι νόστιμα, δεν θέλουν μούλιασμα, προκαλούν πολύ λιγότερο αίσθημα μετεωρισμού και ρίχνουν την χοληστερόλη. Τι άλλο θέλουμε για να τα βάλουμε στο πιάτο μας;

Συνήθως τα ξεχνάμε όταν μιλάμε για τα όσπρια και στο μυαλό μας έρχονται τα κλασικά φασόλια. Ξέρετε όμως ότι τα μαυρομάτικα φασόλια -τα οποία παρεμπιπτόντως δεν χρειάζονται μούλιασμα οπότε είναι πολύ πιο εύκολο να τα μαγειρέψουμε – είναι λιγότερο επιβαρυντικά όσον αφορά την πρόκληση μετεωρισμού;

Αυτό τουλάχιστον ήταν το συμπέρασμα μικρής έρευνας που μελέτησε τη δράση τροφίμων με περιεκτικότητα σε ολιγοσακχαρίτες όπως τα λαχανικά και τα όσπρια με φυτικές ίνες που δεν διασπώνται από το πεπτικό μας σύστημα. Ωστόσο τα δισεκατομμύρια βακτηρίων που διαβιούν στο έντερο μπορούν τελικά να διασπάσουν τους ολιγοσακχαρίτες προκαλώντας τη δημιουργία αερίων κατά την διαδικασία αυτή. Σύμφωνα πάντως με τους ερευνητές τελικά το πεπτικό σύστημα προσαρμόζεται και το πρόβλημα του μετεωρισμού υποχωρεί όσο η κατανάλωση οσπρίων, ιδιαίτερα μαυρομάτικων γίνεται συστηματική.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (5)

στερεολλαδιτης Μακεδονομαχος

Για να δοκιμασετε και ΛΑΘΟΥΡΙΑ και μαλιστα Παρνασσου,και θα αλλαξετε γνωμη. Σε ολα τα αλλα εχουν και πολυ πρωτεϊνη.

Black eyed peas

Ειναι συγκλονιστικά!

ΛΟΥΠΙΝΑ

.

Γοργώ

Ο Πυθαγόρας και όλοι οι μετέπειτα Έλληνες φιλόσοφοι τηρούσαν ευλαβικά την ρητή πυθαγόρεια απαγόρευση για βρώση μαυρομάτικων.

@Γοργώ

Μπέρδεψες τα μαυρομάτικα φασ., με τα κουκιά (κυάμους)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης