Γιατί μας διχάζει η γιορτή των ερωτευμένων;

Γιατί μας διχάζει η γιορτή των ερωτευμένων;

Γιατί δημιουργεί τόσο έντονη διάσταση απόψεων και συναισθημάτων μια γιορτή που συνδέεται με τον έρωτα και τι μπορεί να συμβολίζει αυτό για καθέναν από μας;

190214111349_valentinos159
Ο Άγιος Βαλεντίνος , επίσημα γνωστός ως Άγιος Βαλεντίνος της Ρώμης, ήταν ευρέως αναγνωρισμένος ρωμαιοκαθολικός Άγιος του 3ου αιώνα και τιμάται στις 14 Φεβρουαρίου. Από τον Μεσαίωνα, συνδέεται με μια παράδοση γαλήνιας αγάπης ενώ συνοδεύεται από διάφορους θρύλους, όπως αυτή που τον θέλει προστάτη των ερωτευμένων.

Είναι γεγονός πως η συγκεκριμένη γιορτή είναι η μοναδική που μπορεί να συνδεθεί πιο άμεσα από κάθε άλλη με τις ερωτικές σχέσεις, εορτάζεται δε κατά κοινή ομολογία με έναν κάπως υπερβολικό τρόπο. Μια τάση που χρόνο με τον χρόνο δείχνει να ενισχύεται από ΜΜΕ, social media, πασίγνωστες εταιρείες κοσμημάτων, εσωρούχων και διαφόρων ειδών δώρων, ενώ στο χορό μπαίνουν πλέον ξενοδοχειακές μονάδες και χώροι εστίασης που υπόσχονται να δημιουργήσουν την πιο ιδεατή ατμόσφαιρα για όλους εκείνους που θέλουν να γιορτάσουν μεγαλοπρεπώς τον έρωτα τους. Ενδεικτικά, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αναμένεται να διακινηθούν περίπου 224 εκατομμύρια τριαντάφυλλα σε όλο τον κόσμο, ενώ, μόνο στις ΗΠΑ, θα αγοραστούν περίπου 180 εκατομμύρια ευχετήριες κάρτες για ερωτευμένους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης