Αντιγήρανση: Ο παράγοντας που ξανανιώνει το μυαλό και αδυνατίζει

Αντιγήρανση: Ο παράγοντας που ξανανιώνει το μυαλό και αδυνατίζει

Τον ευεργετικό ρόλο που μπορεί να έχει ένας ήδη γνωστός παράγοντας του αίματος στην απώλεια βάρους και την αναγέννηση του εγκεφάλου αναδεικνύουν οι επιστήμονες μέσα από νέα μελέτη

190305083633_aids2-1280x720
Ερευνητές του Ινστιτούτου Pasteur και του CNRS διευκρίνισαν τις ιδιότητες ενός μορίου που βρίσκεται στο αίμα, του GDF11, δείχνοντας σε ζωικά μοντέλα ότι το μόριο αυτό μπορεί να μιμηθεί τα οφέλη κάποιων θερμιδικών περιορισμών, δηλαδή διατροφικών σχημάτων που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στη μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων, στην πρόληψη του καρκίνου και στην αύξηση της νευρογένεσης στον εγκέφαλο. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο Aging Cell.

Τα τελευταία 30 χρόνια οι επιστήμονες έχουν αναγνωρίσει ότι κάποιοι διατροφικοί περιορισμοί, όπως η διαλείπουσα νηστεία, μπορούν να βελτιώσουν τη γνωστική απόδοση και να παρατείνουν το προσδόκιμο ζωής. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι θερμιδικός περιορισμός, δηλαδή η μείωση της πρόσληψης θερμίδων κατά 20-30% διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα των θρεπτικών συστατικών, μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου και αυξάνει την παραγωγή νέων νευρώνων στον εγκέφαλο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης