Οι δυο κινήσεις που αυξάνουν την αντικαρκινική δράση των λαχανικών

Οι δυο κινήσεις που αυξάνουν την αντικαρκινική δράση των λαχανικών

Τα σταυρανθή λαχανικά φημίζονται για την αντικαρκινική τους δράση, υπάρχουν ωστόσο δυο τρόποι που επιτρέπουν σ' αυτά τα λαχανικά να απελευθερώσουν όλα τα φυτοθρεπτικά που εμποδίζουν την ανάπτυξη και εξέλιξη του καρκίνου

laxanika
Η οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών στα οποία ανήκουν το μπρόκολο και το κουνουπίδι περιέχει ισχυρά φυτοθρεπτικά γνωστά ως γλυκοσινολάτες. Οι γλυκοσινολάτες λειτουργούν απελευθερώνοντας δύο τάξεις ουσιών, τις ισοθειοκυανάτες και τις ινδόλες, που έχουν πολύ υψηλή αντικαρκινική δράση.

Σε πειραματικές μελέτες αυτά τα δύο συστατικά έδειξαν να εμποδίζουν την εξέλιξη του καρκίνου αλλά και την αρχική ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Οι ενεργές αντικαρκινικές ουσίες των σταυρανθών λαχανικών απελευθερώνονται κατά τη μάσηση. Αυτή διευκολύνει την ανάμιξη των φυτοθρεπτικών που υπάρχουν σε συγκεκριμένα σημεία των κυττάρων του φυτού, με ένζυμα που υπάρχουν σε άλλα τμήματα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης