Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Η αντιφλεγμονώδης διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Η αντιφλεγμονώδης διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας και την εξέλιξη μιας φλεγμονής. Ορισμένες τροφές μάλιστα παίζουν καίριο ρόλο στον καρκίνο του Παχέος Εντέρου

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Η αντιφλεγμονώδης διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο
Καθετί που τρώμε μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τη φλεγμονή. Η επίδραση της διατροφής στη φλεγμονή αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Στα τέλη του 2014 ο πρώτος επιστημονικός διατροφικός δείκτης φλεγμονής παρουσιάστηκε στο Ετήσιο Ερευνητικό Συνέδριο του AICR. Αυτός ο δείκτης είναι ένα εργαλείο σχεδιασμένο να προβλέπει πώς η διατροφή ενός ατόμου συνδέεται με τη φλεγμονή και με τους σχετικούς με τη φλεγμονή κινδύνους για την υγεία. Η ομάδα που δημιούργησε τον δείκτη ήταν από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας και όπως τόνισε η Σούζαν Ε. Στεκ, καθηγήτρια και μία από τις συγγραφείς των σχετικών μελετών, «τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε ότι η διατροφή αυξάνει τη φλεγμονή και ότι οι φλεγμονώδεις επιδράσεις της διατροφής σχετίζονται με τον καρκίνο του εντέρου και του ορθού».

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης