Αυτός είναι ο τέλειος συνδυασμός για δυνατή μνήμη χωρίς φάρμακα

190520185615_egkefalos-1280x720

Τον τέλειο συνδυασμό που εξασφαλίζει την νευρογένεση και την πλαστικότητα του εγκεφάλου καταπολεμώντας την φθορά της μνήμης μελετά νέα έρευνα

Ο συνδυασμός της ήπιας σωματικής άσκησης με ένα αντιοξειδωτικό διατροφικό συμπλήρωμα θα μπορούσε να είναι ευεργετικός για τη γνωστική λειτουργία, επιβραδύνοντας τη φθορά που επέρχεται από τη νόσο Αλτσχάιμερ αλλά και από τη γήρανση. Αυτό αναφέρουν τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη από διεθνή επιστημονική ομάδα αποτελούμενη από ερευνητές ινστιτούτων της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

«Η λεπτίνη στον ιππόκαμπο μεσολαβεί ώστε ο εγκέφαλος να ‘εκμεταλλευτεί’ τα πλεονεκτήματα της ήπιας άσκησης με τη βοήθεια ενός αντιοξειδωτικού στη νευρογένεση και τη μνήμη» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Jang Soo Yook και οι συνεργάτες του. Μετά από μία σειρά πειραμάτων κατάφεραν να αποσαφηνίσουν τον ρόλο της λεπτίνης στη γνωστική λειτουργία. Η λεπτίνη είναι μία ορμόνη η οποία παράγεται στον λιπώδη ιστό και στον ιππόκαμπο, το κέντρο της μνήμης και της χωρικής μάθησης του εγκεφάλου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης