Software εμφανίζει ψεύτικους όγκους και οδηγεί σε fake διαγνώσεις

Software εμφανίζει ψεύτικους όγκους και οδηγεί σε fake διαγνώσεις

Τις μαγνητικές και τις αξονικές τομογραφίες ενός ασθενή μπορεί να επηρεάσει ένα κακόβουλο λογισμικό το οποίο είτε παρουσιάζει ανύπαρκτους καρκίνους είτε εξαφανίζει τους υπάρχοντες

diagnosi
Αρχίζουμε να ζούμε όλο και περισσότερο σε μια εποχή που, εξαιτίας και της τεχνητής νοημοσύνης, γίνονται ολοένα πιο δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα στο αληθινό και στο ψεύτικο (fake). Ισραηλινοί ερευνητές δημιούργησαν ένα κακόβουλο πρόγραμμα λογισμικού, το οποίο μπορεί να αλλοιώσει τις μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες ενός ανθρώπου και να εμφανίσει ανύπαρκτους όγκους, ξεγελώντας τους γιατρούς ότι πρόκειται για καρκίνο.

Οι ερευνητές του κέντρου κυβερνο-ασφάλειας του Πανεπιστημίου Μπεν Γκουριόν ανέπτυξαν επίτηδες το λογισμικό για να δείξουν πόσο εύκολο είναι πια οι χάκερ να βάλουν το χεράκι τους ακόμη και σε ιατρικές διαγνωστικές εξετάσεις. Στα εργαστηριακά τεστ που έκαναν, το λογισμικό «πείραξε» 70 απεικονιστικές εξετάσεις με αρκετά πειστικό τρόπο για να ξεγελάσει τρεις έμπειρους ακτινολόγους, οι οποίοι νόμιζαν ότι είχαν να κάνουν με καρκίνο. Το λογισμικό ξεγέλασε και τα συστήματα αυτόματης διάγνωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης