Οι πολλές πρωτεΐνες μας «κόβουν» χρόνια ζωής

Οι πολλές πρωτεΐνες μας «κόβουν» χρόνια ζωής

Η έκφραση «παν μέτρον άριστον» αφορά και την πρόσληψη πρωτεϊνών καθώς η υπερβολή μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τη διάρκεια ζωής του ανθρώπου

proteines2a
Ερευνητές στη Νότια Αυστραλία πιστεύουν πως βρήκαν το «γιατί» η διατροφή με πολλές πρωτεΐνες μας βλάπτει και μπορεί να απειλήσει τη μακροζωία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Current Biology.

Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν πειραματόζωα (σκουλήκια και φρουτόμυγες) για να διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο η διατροφή επηρεάζει την ταχύτητα της πρωτεϊνικής σύνθεσης. Τα αποτελέσματα ξεκάθαρα κατέδειξαν ότι η αύξηση της ταχύτητας σύνθεσης των πρωτεϊνών μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα «λάθη» κατά τη διαδικασία αυτή, γεγονός που με τη σειρά του σχετίζεται με τη μείωση του προσδόκιμου ζωής.

Τα ευρήματα των επιστημόνων από το Ερευνητικό και Ιατρικό Ινστιτούτο της Νότιας Αυστραλίας (SAHMRI) ενισχύουν τα υπάρχοντα ερευνητικά δεδομένα που «αθώωνουν» τους υδατάνθρακες υποστηρίζοντας ότι δεν είναι απαραίτητα οι «διατροφικοί δαίμονες» που αρκετές φορές θεωρείται πως είναι.

Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Christopher Proud, ανέφερε ότι η ομάδα του ανακάλυψε με ποιο τρόπο η διατροφή και η πρόσληψη θρεπτικών ουσιών επηρεάζει τη μακροζωία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης