Barre à Terre: Η γυμναστική που… ψηλώνει

Barre à Terre: Η γυμναστική που… ψηλώνει

Μπορεί να είναι και η πρώτη φορά που το ακούς! Δεν θα σε παρεξηγήσω! Το συγκεκριμένο είδος εκγύμνασης δεν είναι τόσο γνωστό, και κακώς θα έλεγα!

barre-terre-pano
Tο Barre à Terre προήλθε από την ανάγκη των τραυματισμένων χορευτών του κλασικού μπαλέτου να συνεχίσουν την εξάσκηση χωρίς τη μπάρα, βασισμένο στην μέθοδο που ανέπτυξε ο χορευτής κλασικού μπαλέτου Boris Kniaseff!

Στο Barre à Τerre (ή Barre-au-Sol) μέσα από χορογραφημένες ασκήσεις στην μπάρα και στο πάτωμα, το σώμα ενθαρρύνεται ώστε να βρει τη σωστή στάση και να κατανείμει σωστά το βάρος του ώστε να ενεργοποιηθεί η “σωματική μνήμη”.

“Δουλεύοντας” το σώμα σου με το Barre à Terre, οι κλειδώσεις σιγά-σιγά ελευθερώνονται, βοηθώντας τα άκρα του σώματος να επεκταθούν, ενώ οι τένοντες, οι σύνδεσμοι, τα νεύρα, οι χόνδροι κτλ μαλακώνουν. Στην πραγματικότητα μπορείς να επιτύχεις ακόμη και αύξηση του ύψους σου!

Ασκήσεις μπαλέτου για όλους!
Πρόκειται για μια σειρά ασκήσεων της μπάρας του κλασικού μπαλέτου που γίνονται στο πάτωμα, με την τεχνική του μπαλέτου και του εκφραστικού χορού. Χρησιμοποιώντας την αντίσταση του εδάφους για σωστή ευθυγράμμιση του σώματος και αυξημένη γκάμα κινήσεων, η παραλλαγή αυτή φάνηκε ευεργετική και σταδιακά βρήκε το δρόμο της ως αυτόνομο σύστημα εκγύμνασης που απευθύνεται σε όλους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο KeepUp
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης