Οι κρίσεις πανικού προκαλούν αγοραφοβία

krisi-panikou

Η κρίση πανικού μπορεί να εμφανιστεί με ή χωρίς προφανή αιτιολογία

Η κρίση πανικού είναι ένα αιφνίδιο κύμα ανεξέλεγκτου φόβου που συνοδεύεται από έντονα σωματικά συμπτώματα, όπως η ακανόνιστη αναπνοή, η απότομη αύξηση των καρδιακών παλμών, ο πόνος στην περιοχή του στέρνου, η ναυτία, το αίσθημα πνιγμού και ασφυξίας, η ζάλη, η έντονη εφίδρωση και το ακατάπαυστο τρέμουλο.

Όσο εκτυλίσσεται η κρίση νιώθω ότι κατακλύζομαι από ένα «συναισθηματικό τσουνάμι», όπου κυριαρχεί η αγωνία, και το οποίο μπορεί να με συμπαρασύρει οπουδήποτε. Για αυτόν τον λόγο, την ώρα της κρίσης πιθανότατα να μου περάσει από τον νου ότι αρρωσταίνω, πεθαίνω ή χάνω τα λογικά μου. Αυτό το αίσθημα επικείμενου θανάτου ή απώλειας της λογικής μου ικανότητας μπορεί να συνοδεύεται από την αίσθηση ότι βρίσκομαι έξω από το σώμα μου (αποπροσωποποίηση) ή ακόμα από την αίσθηση ότι ο κόσμος δεν είναι πραγματικός (αποπραγματοποίηση).

Η κρίση πανικού μπορεί να εμφανιστεί με ή χωρίς προφανή αιτιολογία. Μπορεί να εμφανιστεί σαν η λίγο έως πολύ αναμενόμενη κορύφωση σε μία περίοδο γενικότερης έντασης και άγχους και τότε μπορώ να την δικαιολογήσω στον εαυτό μου. Συχνά όμως, αυτές οι κρίσεις εμφανίζονται όταν βρίσκομαι σε σχετικά ήρεμη κατάσταση (ακόμα και όταν χαλαρώνω ή κοιμάμαι) και το γεγονός ότι δεν μπορώ να τις πλαισιώσω λογικά, μου προξενεί ακόμα μεγαλύτερο άγχος.

Διαβάστε περισσότερα στο
www.kontasou.com 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

krosyam

Η αμερικανική εταιρεία που το κατασκεύασε,  καθησυχάζει ότι το τεστ της θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να απορρίπτονται έμβρυα που θεωρείται πιθανό να έχουν νοητική υστέρηση

Zevgari

Οι συγκρούσεις μέσα στην σχέση έρχονται όταν οι σύζυγοι χρειάζεται να θυσιαστούν για χάρη του γάμου τους ή όταν πρέπει να θυσιάσουν τον γάμο τους για χάρη του εαυτού τους