Προπόνηση: Ποιοι έχουν μεγαλύτερο όφελος για την καρδιά τους με λιγότερες ώρες γυμναστικής

Προπόνηση: Ποιοι έχουν μεγαλύτερο όφελος για την καρδιά τους με λιγότερες ώρες γυμναστικής

Πόσο διαφέρουν τα οφέλη που αποκομίζουν από την άσκηση οι άνδρες και οι γυναίκες; Νεότερη μελέτη αποκαλύπτει το πλεονέκτημα των γυναικών, δίνοντας ένα σημαντικό κίνητρο για περισσότερη καθημερινή κίνηση

men_women_fitness_700741147
Όταν η… μάχη των φύλων μεταφέρεται στο γυμναστήριο ή στα γήπεδα, οι γυναίκες φαίνεται πως είναι πιο κερδισμένες, τουλάχιστον όσον αφορά τη λειτουργία της καρδιάς και το προσδόκιμο ζωής. Σύμφωνα με επιστήμονες από το Smidt Heart Institute στο Cedars-Sinai, τα οφέλη ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες διαφέρουν, και ειδικότερα, οι γυναίκες μπορούν να επιτύχουν μεγαλύτερα καρδιαγγειακά οφέλη από μικρότερη ποσότητα της άσκησης, σε σύγκριση με τους άνδρες.

«Οι γυναίκες ιστορικά και στατιστικά υστερούν σε σχέση με τους άνδρες όσον αφορά την ενασχόληση με τη συστηματική άσκηση. Το θετικό αποτέλεσμα της μελέτης είναι ότι οι γυναίκες μπορούν να αποκομίσουν περισσότερα από κάθε λεπτό μέτριας έως έντονης δραστηριότητας από ό,τι οι άνδρες. Πρόκειται για μια ιδέα που αποτελεί κίνητρο, που ελπίζουμε ότι οι γυναίκες θα το λάβουν σοβαρά υπόψη τους» αναφέρει η συν-συγγραφέας της μελέτης Δρ. Martha Gulati, διευθύντρια Προληπτικής Καρδιολογίας στο Τμήμα Καρδιολογίας του Smidt Heart Institute στο Cedars-Sinai και κάτοχος της έδρας Anita Dann Friedman στην Καρδιαγγειακή Ιατρική και Έρευνα των Γυναικών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης