Εθισμοί: Τα πασίγνωστα τρόφιμα που προκαλούν εξάρτηση

Εθισμοί: Τα πασίγνωστα τρόφιμα που προκαλούν εξάρτηση

Ανακαλύψτε τα τρόφιμα από τα οποία μπορεί να εθιστούμε όπως συμβαίνει με τις «γνωστές» εξαρτήσεις από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή τα τυχερά παιχνίδια. Ειδικοί από διαφορετικά μέρη του κόσμου προειδοποιούν σχετικά με την επικινδυνότητα αυτής της κατηγορίας τροφίμων, που βρίσκονται διαθέσιμα παντού και πάντα

ezgif_com-webp-to-jpg__70_
Θα μπορούσαν ορισμένα τρόφιμα να ενταχθούν στην κατηγορία των εθιστικών ουσιών όπως π.χ. το αλκοόλ, η νικοτίνη και οι εξαρτησιογόνες ουσίες; Σύμφωνα με ερευνητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία και την Ισπανία, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε σχετικά με τον εθισμό που προκαλούν τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα. Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους δημοσιεύθηκαν στο British Medical Journal.

«Υπάρχει ερευνητική υποστήριξη και κλινική σημασία του εθισμού στα τρόφιμα. Αναγνωρίζοντας ότι ορισμένοι τύποι επεξεργασμένων τροφίμων έχουν τις ιδιότητες εθιστικών ουσιών, ίσως μπορέσουμε να συμβάλουμε στη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας» δήλωσε η Ashley Gearhardt, αντίστοιχη συγγραφέας της ανάλυσης και καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Όσον αφορά τη διατροφή, η πρόκληση έγκειται στο ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να σταματήσουν να τρέφονται, σύμφωνα με τη συν-συγγραφέα Alexandra DiFeliceantonio, αναπληρώτρια διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Συμπεριφορών Υγείας του Βιοϊατρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Fralin και επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ανθρώπινης Διατροφής, Τροφίμων και Άσκησης του Κολλεγίου Γεωπονίας και Επιστημών Ζωής στο Virginia Tech. Επομένως, θα πρέπει να καθοριστούν τα τρόφιμα που είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν σχέσεις εξάρτησης.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης