Οστεοπόρωση: Τι να «κόψουμε» και τι να προτιμήσουμε στη διατροφή μας για γερά οστά

Οστεοπόρωση: Τι να «κόψουμε» και τι να προτιμήσουμε στη διατροφή μας για γερά οστά

Ακούστε τη διατροφολόγο Βασιλική Κούργια να αποκαλύπτει ποιες διατροφικές παρεμβάσεις προστατεύουν τα οστά μας από την οστεοπόρωση

1600x900_KOYRGIA-768x432
Η οστεοπόρωση είναι μια συχνή πάθηση μεταξύ των ανθρώπων 50 ετών και άνω και ιδιαίτερα των γυναικών που εισέρχονται στην εμμηνόπαυση. Προκειται για ένα πρόβλημα οστικής πυκνότητας, που μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε σοβαρούς κινδύνους υγείας. Αδύναμα οστά σημαίνει, μεταξύ άλλων, μεγαλύτερες πιθανότητες για πτώσεις και κατάγματα.

Μπορεί, όμως, η οστεοπόρωση να προληφθεί ή, έστω, να ελεγχθεί; Φυσικά, όπως επισημαίνει η διατροφολόγος Βασιλική Κούργια, τονίζοντας ότι η διατροφή αποτελεί ισχυρό σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια, μεταξύ άλλων παρεμβάσεων της καθημερινότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης