Στάση σώματος: Οι ασκήσεις που «ξεκλειδώνουν» τα ισχία, την σπονδυλική στήλη και τους ώμους

Στάση σώματος: Οι ασκήσεις που «ξεκλειδώνουν» τα ισχία, την σπονδυλική στήλη και τους ώμους

Νιώθετε το σώμα σας δύσκαμπτο; Το εύκολο πρόγραμμα από την personal trainer, Ελευθερία Αναγνωστοπούλου, βελτιώνει την κινητικότητα της άρθρωσης του ώμου, της σπονδυλικής στήλης, των ισχίων καθώς και την ευλυγισία των περιφερικών μυών, με στόχο λιγότερη σωματική κούραση

221010120455_anagnost
*Γράφει η personal trainer Ελευθερία Αναγνωστοπούλου

Η ευκινησία της σπονδυλικής στήλης τείνει να μειώνεται εξαιτίας τόσο των κακών συνηθειών που ακολουθούμε στην καθημερινότητά μας, όσο και του στρες που προκαλείται από αυτές. Το σώμα γίνεται δύσκαμπτο και οι αρθρώσεις «κλειδώνουν» με αποτέλεσμα να νιώθουμε ανικανότητα, κατάπτωση και κόπωση.

Οι έντονοι ρυθμοί και η λανθασμένη στάση του σώματος μπορούν να οδηγήσουν σε δυσκαμψία της άρθρωσης του ισχίου και στην συνέχεια σε λανθασμένο τρόπο χρήσης των άνω και κάτω άκρων. Ακολουθούν κάποιες ασκήσεις τις οποίες μπορείτε να κάνετε για να πετύχετε βελτίωση κινητικότητας της άρθρωσης του ώμου, της σπονδυλικής στήλης, των ισχίων καθώς και την βελτίωση ευλυγισίας των περιφερικών μυών (θωρακικοί μύες, μύες πυελικού εδάφους, μύες γύρω από την άρθρωση του ισχίου).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης