Εκλογές – Πολιτικές συζητήσεις: Πώς μπορούν να επιβαρύνουν την υγεία

Εκλογές – Πολιτικές συζητήσεις: Πώς μπορούν να επιβαρύνουν την υγεία

Οι διαφωνίες για τα πολιτικά ζητήματα και οι λογομαχίες μπορεί να κοστίσουν ακριβότερα από διαγραφές στα social media ή αλλαγές στον κοινωνικό κύκλο

men_argue_fight
Τρία χρόνια απομένουν για να γίνει 20 ετών η θρυλική ατάκα της Βάσιας Τριφύλλη στον Απόστολο Γκλέτσο σχετικά με τις φιλίες που δεν χαλάνε για τα κόμματα, συνοδεία κοσμητικού που δεν μπορούμε να παραθέσουμε για λόγους ευπρέπειας. Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τη φράση που ξεχώρισε το 2006 και ο καθένας να δηλώσει τη σύμπλευση ή διαφωνία του. Σύμφωνα όμως με σχετικές μελέτες και δημοσκοπήσεις, η ζυγαριά προς κάποια άποψη θα γείρει και μάλλον όχι αυτήν της ηθοποιού· οι τσακωμοί για τα πολιτικά και το άγχος των εκλογών μπορούν πράγματι να διαταράξουν σχέσεις αλλά και την υγεία μας.

Άγχος για το στρες με φόντο τις εκλογές

Με ένα ιδιαίτερο άγχος θα επιφορτίσουν οι εκλογές όσους παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις, σύμφωνα με επιστημονική δημοσίευση στο Psychological Reports που αναφέρει ότι η σκέψη και μόνο του άγχους για την ημέρα των εκλογών είναι ιδιαίτερα στρεσογόνο. Η πρόβλεψη δηλαδή ότι την ημέρα των εκλογών θα βιώσουμε μια δύσκολη ή απρόβλεπτη κατάσταση (anticipatory stress) όπως π.χ. μια έντονη λογομαχία για την ψήφο με κάποιον φίλο, αρκεί για να πυροδοτήσει μια αυξημένη απόκριση του οργανισμού στο στρες με επιπτώσεις για την υγεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης