Το έξτρα μπόνους της μεσογειακής διατροφής – Ποιους ενδιαφέρει πολύ

Το έξτρα μπόνους της μεσογειακής διατροφής – Ποιους ενδιαφέρει πολύ

Η ενίσχυση της γονιμότητας και η αύξηση των ποσοστών σύλληψης μπορούν ανεπιφύλακτα να προστεθούν στη λίστα με τα πολυσυζητημένα οφέλη της μεσογειακής διατροφής

221220132710_woman_salad
Αν κανείς αναζητούσε τα οφέλη της μεσογειακής δίαιτας στην υγεία, πιθανότατα θα έβρισκε μια μακρά λίστα, καθώς αυτό το είδος διατροφής έχει συνδεθεί με πολλά πλεονεκτήματα για τον οργανισμό, όπως καλή εγκεφαλική υγεία, μειωμένος κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου, διαβήτη και συγκεκριμένων τύπων καρκίνου. Ένα από τα οφέλη, όμως, που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι η θετική επίδραση αυτής της διατροφής στη γονιμότητα.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Monash της Μελβούρνης, που δημοσιεύθηκαν στο Nutrients, η μεσογειακή δίαιτα δείχνει ικανή να βελτιώσει τη γονιμότητα, τις πιθανότητες μιας επιτυχημένης εξωσωματικής γονιμοποίησης, αλλά και την ποιότητα του σπέρματος στους άνδρες. «Η ανασκόπησή μας υποστηρίζει ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να παρέχει οφέλη στα ζευγάρια που προσπαθούν να κάνουν παιδιά», λέει ο συγγραφέας της μελέτης, Simon Alesi.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης