Χρόνια Νεφρική Νόσος: Τα τρόφιμα – σύμμαχοι για τους ασθενείς

Χρόνια Νεφρική Νόσος: Τα τρόφιμα – σύμμαχοι για τους ασθενείς

Τα φρούτα και τα λαχανικά που προσφέρει απλόχερα η φύση είναι ο καλύτερος σύμμαχος ακόμη και για τους ασθενείς με παθήσεις των νεφρών και γι΄αυτό θα πρέπει να φροντίσουν να καταναλώνουν επαρκείς ποσότητες σύμφωνα με αμερικανική μελέτη

220728191124_frouta
Η συστηματική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας και είναι ιδιαίτερα ευεργετική ακόμη και για τους ενήλικες με χρόνια νεφρική νόσο. Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Renal Nutrition, οι συγκεκριμένοι ασθενείς είναι λιγότερο πιθανό να καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά σε σύγκριση με τα υγιή άτομα, όπως δήλωσαν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια στο Charlottesville που εκπόνησαν τη μελέτη.

«Ανησυχούμε για τις συνολικές επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών με χρόνια νεφρική νόσο, όταν καταναλώνουν λιγότερα φρούτα και λαχανικά. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην αποθαρρύνουμε άσκοπα την ισορροπημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών όταν παρέχουμε διατροφικές συμβουλές σε αυτούς τους ασθενείς, όπως συμβουλές για τη μείωση της πρόσληψης καλίου» επισημαίνει η Dr. Julia Scialla, ειδική σε θέματα νεφρών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης