Πέντε top ασκήσεις για την ομαλή λειτουργία του εντέρου – Δοκιμάστε τις

Πέντε top ασκήσεις για την ομαλή λειτουργία του εντέρου – Δοκιμάστε τις

Η εντερική υγεία είναι σημαντική για τον οργανισμό, βοηθώντας μας να «κερδίσουμε» σωματική ευεξία και ψυχική υγεία. Η personal trainer Ελευθερία Αναγνωστοπούλου μας δείχνει πέντε απλές ασκήσεις pilates που βοηθούν στην σύσπαση και χαλάρωση των μυών του πυελικού εδάφους, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του εντέρου

220803170508_fitness_entero_teliko
*Γράφει η personal trainer Ελευθερία Αναγνωστοπούλου

Η διασφάλιση της σωστής λειτουργίας του εντέρου συμβάλλει τόσο στην σωματική ευεξία, όσο και στην ψυχική μας υγεία. Ο τρόπος ζωής, ιδιαίτερα στις χώρες του Δυτικού κόσμου, επηρεάζει την λειτουργία του εντέρου, καθώς οι επεξεργασμένες τροφές παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Επομένως, η σωστή διατροφή/ενυδάτωση σε συνδυασμό με την συστηματική άσκηση και την καλή ψυχολογία είναι 3 βασικοί παράγοντες που συντελούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου.

Παρακάτω θα δούμε 5 ασκήσεις που βοηθούν στην σύσπαση – χαλάρωση των μυών του πυελικού εδάφους και καθιστούν την αφόδευση ευκολότερη. Σημαντικό ρόλο στην αφόδευση έχουν οι μύες του πυελικού εδάφους. Η μέθοδος pilates βοηθά στον έλεγχο αυτών των μυών, έτσι ώστε να υπάρχει συγκράτηση όταν χρειάζεται και χαλάρωση κατά την διάρκεια της αφόδευσης. Το pilates είναι μια μέθοδος που χρειάζεται χρόνο για να γίνει απολύτως αντιληπτή από το σώμα μας. Σε βάθος χρόνου, όμως, συμβάλει στην αποφυγή της ακράτειας και στην βελτίωση της εντερικής λειτουργίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης