Καρκίνος: Ο φόβος που «παραλύει» τους περισσότερους ασθενείς

Καρκίνος: Ο φόβος που «παραλύει» τους περισσότερους ασθενείς

Ο φόβος της υποτροπής θα καταστήσει δυσλειτουργικούς στην καθημερινότητά τους πάνω από τους μισούς ασθενείς που επέζησαν από τον καρκίνο

220626173343_woman_thinking_cancer_sinlge_daughter_family
Η περιπέτεια ενός καρκίνου δε θα σταματήσει για πολλούς ασθενείς ακόμα και όταν ξεπεραστεί ο κίνδυνος για τη ζωή τους. Τα πιθανά προβλήματα στοματικής υγείας, επιπτώσεις στην καρδιακή και πνευμονική λειτουργία, οστεοπόρωση και πολλές ακόμα δυνητικές επιπτώσεις από τη μάχη με την ασθένεια θα στοιχειώσουν όσους και όσους επέζησαν. Περισσότερο απ’ όλα, στη μετέπειτα ζωή τους θα συμπορεύονται με το άγχος ότι κάποια μέρα ο καρκίνος θα επιστρέψει.

Η εξάλειψή του φόβου μιας πιθανής υποτροπής αποτελεί την πλέον κοινή ανικανοποίητη ανάγκη μεταξύ των ατόμων που επιβίωσαν από καρκίνο, σύμφωνα με συστηματική ανασκόπηση που επικαλείται το Κέντρο Μεταφραστικής Έρευνας Bronfenbrenner του Πανεπιστημίου της Κορνουάλης, η οποία συμπεριέλαβε δεδομένα από 46 μελέτες με περισσότερους από 9.000 συμμετέχοντες από 13 χώρες. Οι έρευνες είχαν βασιστεί στην έγκριτη και κοινώς αποδεκτή ψυχομετρική κλίμακα Fear of Cancer Recurrence Inventory για την ταυτοποίηση των κλινικά σημαντικών συμπτωμάτων φόβου.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης