Πιστεύετε ότι η ηλικία επηρεάζει μόνον τη γυναικεία γονιμότητα; Θα εκπλαγείτε

Πιστεύετε ότι η ηλικία επηρεάζει μόνον τη γυναικεία γονιμότητα; Θα εκπλαγείτε

Είναι γνωστό ότι για τις γυναίκες, ο χρόνος μετράει αντίστροφα σε ό,τι αφορά τη γονιμότητά τους, ενώ οι άνδρες μπορούν να τεκνοποιήσουν ακόμη και στα 65 τους. Ποιούς κινδύνους όμως ελοχεύει η πατρότητα σε μεγαλύτερη ηλικία;

210303201526_157344190_421566738920590_6588044405470629998_n
Βλέπουμε συχνά γύρω μας άνδρες να γίνονται πατεράδες σε ηλικία ακόμα και άνω των 65, υποδεικνύοντας ότι όσο μεγαλώνουν, υπάρχει πιθανότητα να τεκνοποιήσουν. Το ίδιο βέβαια δεν ισχύει και για τις γυναίκες καθώς η περίοδος της εμμηνόπαυσης συνεπάγεται με το τέλος της γονιμότητας. Παρόλα αυτά, οι έρευνες που εξετάζουν το κατά πόσο η ηλικία των αντρών επηρεάζει τη γονιμότητα όλο και αυξάνονται και τείνουν να αποδεικνύουν ότι η ποιότητά της φθίνει με τον καιρό όπως επισημαίνει ο Δρ Michael Carroll αναπληρωτής καθηγητής αναπαραγωγικής υγείας από το Πανεπιστήμιο του Manchester σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο The Conversation. Ας εξετάσουμε όμως πρώτα τη γονιμότητα των γυναικών και τι συμβαίνει στο σώμα μιας γυναίκας ήδη πριν έρθει στη ζωή.

Όσο οι γυναίκες γερνούν, τόσο ο αριθμός όσο και η ποιότητα των ωαρίων εξασθενούν. Όλα τα ωάρια που θα έχει μια γυναίκα για την αναπαραγωγική της ζωή καθορίζονται πριν γεννηθεί, μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται ωογένεση.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης