Πιο κοφτερό μυαλό με αυτές τις δραστηριότητες – Κερδισμένοι οι 65ρηδες

Πιο κοφτερό μυαλό με αυτές τις δραστηριότητες – Κερδισμένοι οι 65ρηδες

Οι περισσότεροι δεν τις υπολογίζουν καν ως κομμάτι της φυσικής τους δραστηριότητας, αλλά οι δουλειές του σπιτιού προσφέρουν κάτι παραπάνω από ένα καθαρό χώρο και σύμφωνα με νεότερη έρευνα φαίνεται ότι αυτά τα επιπλέον σωματικά και γνωστικά οφέλη τα απολαμβάνουν οι ηλικιωμένοι

211124201512_old-woman-cooking-housework-1280x720
Όσοι ηλικιωμένοι αναζητούν έναν τρόπο να παραμείνουν δυνατοί στο μυαλό και το σώμα τους, ενδεχομένως να βρουν την απάντηση στην πιο απλή εργασία, υποστηρίζουν σε νέα τους μελέτη ερευνητές από τη Σιγκαπούρη που δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο BMJ Open.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι δουλειές του σπιτιού μπορεί να είναι το κλειδί ώστε να διατηρήσουμε το μυαλό μας «κοφτερό» καθώς μεγαλώνουμε. Βρήκαν, λοιπόν, ότι για τους γηραιότερους ενήλικες, το καθάρισμα του σπιτιού συνδέεται με καλύτερη μνήμη και εύρος προσοχής, καθώς και με πιο δυνατά πόδια.

«Το μήνυμα για την προώθηση της υγείας παραμένοντας δραστήριοι όσο μεγαλώνουμε δεν πρέπει να αφορά μόνο φυσικές δραστηριότητες μέσω της γυμναστικής. Τα οικιακά είναι μια χρήσιμη δραστηριότητα που πραγματοποιούν πολλοί ηλικιωμένοι και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό κομμάτι της μέτριας έως έντονης σωματικής άσκησης που κάνουν καθημερινά. Ως εκ τούτου, αποτελεί σημαντικό συμπλήρωμα στη σωματική άσκηση που γίνεται για ψυχαγωγικούς λόγους», αναφέρει ο συγγραφέας της μελέτης και αναπληρωτής καθηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Σιγκαπούρης, Δρ. Shiou-Liang Wee.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης