Έτσι θα καθυστερήσουμε τη γήρανση του εγκεφάλου – Ο ρόλος της πίεσης

Έτσι θα καθυστερήσουμε τη γήρανση του εγκεφάλου – Ο ρόλος της πίεσης

Ποιος είναι ένας ακόμα αποτελεσματικός τρόπος να διατηρήσουμε τη νεανικότητα του εγκεφάλου μας; Ανακαλύψτε τι διαπίστωσαν ερευνητές σχετικά με τη σύνδεση του γήρατος του εγκεφάλου και της αρτηριακής πίεσης

211011143254_piesi
Εάν ρυθμίσουμε την αρτηριακή μας πίεση, όχι μόνο θα περιορίσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, αλλά και θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε τη νεότητα του εγκεφάλου μας σύμφωνα με νεότερη μελέτη του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας (ANU). Μάλιστα, όσο καλύτερη αρτηριακή πίεση έχουμε, τόσο βοηθάμε τον εγκέφαλο να παραμείνει εώς και τουλάχιστον έξι μήνες νεότερος από την πραγματική μας ηλικία!

Αντίθετα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσιεύτηκαν στο Frontiers in Aging Neuroscience, οι συμμετέχοντες με υπέρταση όχι μόνο είχαν λιγότερα εγκεφαλικά κύτταρα, αλλά και πιο γηρασμένα, αυξάνοντας παράλληλα τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, άνοιας και καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες με αυξημένη αρτηριακή πίεση, αλλά εντός των φυσιολογικών ορίων, είχαν επίσης εγκεφάλους μεγαλύτερης ηλικίας και κινδύνευαν από διάφορα προβλήματα υγείας.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης