Κορωνοϊός – Ανάρρωση: Τα συμπτώματα που επιμένουν έως και έξι μήνες μετά

Κορωνοϊός – Ανάρρωση: Τα συμπτώματα που επιμένουν έως και έξι μήνες μετά

Έως και έξι μήνες μετά την ανάρρωσή ή το εξιτήριο από το νοσοκομείο μπορεί να παραμείνει ένα τουλάχιστον σύμπτωμα της COVID-19 έπειτα από ήπια ή σοβαρή λοίμωξη στα 3/4 των ασθενών. Τι δείχνουν τα επιστημονικά στοιχεία για τη διάρκεια και την ένταση των συμπτωμάτων

210603175633_covid-1280x720__1_
Η πλειοψηφία των ασθενών με ήπια ή σοβαρή COVID-19 είχαν τουλάχιστον ένα μακροχρόνιο σύμπτωμα, υποστηρίζει νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι σχεδόν τα 3/4 των ανθρώπων συνέχισαν να υποφέρουν από κόπωση, δύσπνοια ή ακόμα και δυσκολία στη συγκέντρωση μετά την ανάρρωσή τους ή την έξοδό τους από το νοσοκομείο λόγω λοίμωξης από κορωνοϊό. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, οι ασθενείς αντιμετώπιζαν συμπτώματα ακόμα και για σχεδόν 60 ημέρες και σε άλλες έως και για έξι μήνες.

Τα ευρήματα της επιστημονικής ομάδας από το Πανεπιστήμιο Stanford υποδεικνύουν ότι οι γιατροί θα πρέπει να συνεχίζουν την παρακολούθηση των ασθενών, ώστε να μπορούν να τους συμβουλεύουν καλύτερα και να προβαίνουν σε θεραπεία, αν τα συμπτώματά τους επιμένουν.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης