Το θαυματουργό έλαιο που ρίχνει την πίεση – Καλύτερο και από το παρθένο ελαιόλαδο

Το θαυματουργό έλαιο που ρίχνει την πίεση – Καλύτερο και από το παρθένο ελαιόλαδο

Το αγριέλαιο ανέδειξε πρόσφατη μελέτη Ισπανών επιστημόνων ως το έλαιο με τις πλέον σημαντικές αντιυπερτασικές ιδιότητες, ανώτερες και του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου

191126172132_olive-oil_cooking-1280x720
Το ελαιόλαδο έχει συνδεθεί με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, με τις διαφορετικές ποικιλίες του να προσφέρουν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό τις ευεργετικές του δράσεις. Έτσι, πρόσφατη έρευνα από την ομάδα ερευνητών Καρδιαγγειακής Φυσιοπαθολογίας του Τμήματος Φυσιοπαθολογίας του Πανεπιστημίου της Σεβίλης, ανέδειξε το αγριέλαιο ως μια ποικιλία με σημαντικές αντιυπερτασικές ιδιότητες, σημαντικότερες από αυτές του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου.

Η επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τους Δρ Carmen María Vázquez Cueto και Alfonso Mate Barrero, έχει αφιερώσει το ερευνητικό τους έργο για πάνω από 20 χρόνια στην αναζήτηση των φυσιοπαθολογικών μηχανισμών που σχετίζονται με την υπέρταση καθώς και φυσικών προϊόντων που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπισή της. Όχι τυχαία, η αγριελιά που καλύπτει εννέα σχεδόν εκατομμύρια εκτάρια στην Ανδαλουσία, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Στην Ελλάδα, ο θάμνος της αγριελιάς -και σπανιότερα δέντρο- ευδοκιμεί στο σύνολο σχεδόν της παράκτιας ηπειρωτικής χώρας, τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου καθώς και την Κρήτη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης