Ήσασταν μεγάλο μωρό; Δείτε ποια νόσος σας απειλεί

Ήσασταν μεγάλο μωρό; Δείτε ποια νόσος σας απειλεί

Αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης της πιο κοινής διαταραχής του καρδιακού ρυθμού φαίνεται πως έχουν καθ'όλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους οι άνθρωποι που γεννήθηκαν με μεγαλύτερο του φυσιολογικού βάρος – Δείτε τι διαπίστωσαν οι επιστήμονες

190523113604_dad_baby-1280x720
Το αυξημένο βάρος γέννησης συνδέεται με την ανάπτυξη κολπικής μαρμαρυγής αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο 31ο Διεθνές Συνέδριο Καρδιολογίας Great Wall (GW-ICC) και δημοσιεύθηκε στο European Heart Journal.

«Τα αποτελέσματά μας υποδεικνύουν ότι ο κίνδυνος κολπικής μαρμαρυγής στην ενήλικη ζωή μπορεί να είναι υψηλότερος για τα πιο μεγάλα νεογέννητα (πάνω από 4 κιλά) σε σχέση με εκείνα με φυσιολογικό βάρος γέννησης. Η αποτροπή του αυξημένου βάρους γέννησης θα μπορούσε να αποτελέσει έναν καινοτόμο τρόπο αποφυγής της κολπικής μαρμαρυγής στο παιδί, για παράδειγμα μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής και τακτικών εξετάσεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά για τις γυναίκες που είναι υπέρβαρες, παχύσαρκες ή πάσχουν από διαβήτη. Επιπλέον, οι άνθρωποι που γεννιούνται με αυξημένο βάρος πρέπει να υιοθετούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής προκειμένου να μειώσουν τις πιθανότητες ανάπτυξης διαταραχών του καρδιακού ρυθμού», εξηγεί ο συγγραφέας της μελέτης, Δρ. Songzan Chen από το Πανεπιστήμιο Zhejiang της Κίνας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης