Διατροφή στην εγκυμοσύνη: Μυστικά & tips από τη γυναικόλογο

Διατροφή στην εγκυμοσύνη: Μυστικά & tips από τη γυναικόλογο

Στην πιο απαιτητική περίοδο για τη μέλλουσα μητέρα, η σωστή, μελετημένη διατροφή αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για ένα υγιές έμβρυο που θα εξελιχθεί σε ένα γερό μωρό μετά τη γέννα. Είναι όμως και άλλα που μπορείτε να κάνετε για την ευτυχία του μωρού σας.

200731153417_egyos1
Η εγκυμοσύνη είναι ένα είδος θαύματος. Ειδικά όταν αποδεικνύεται ότι όντως ένας άντρας και μια γυναίκα μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα ψυχή και να φέρουν στον κόσμο μια καινούρια ζωή. Είναι μια υπέροχη περίοδος για τη μέλλουσα μητέρα, γεμάτη πρωτόγνωρα συναισθήματα, αλλά και έγνοιες. Για πολλές γυναίκες, το χαρμόσυνο νέο της εγκυμοσύνης φέρνει μαζί της και ανησυχία και άγχος τόσο για το έμβρυο όσο και για την ίδια την έγκυο, που ανησυχεί για τις σωματικές αλλά και τις ψυχολογικές επιπτώσεις της αυτήν την, αν μη τι άλλο, γόνιμη περίοδο.

Για παράδειγμα, όταν μία γυναίκα μαθαίνει ότι είναι έγκυος ένα από τα πράγματα που την απασχολούν έντονα είναι η διατροφή της. Η πιθανότητα απότομης αύξησης βάρους, η εμφάνιση διαβήτη κυήσεως, η λειτουργία του μεταβολισμού, τα «ναι» και τα «όχι» στο διαιτολόγιό της, τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής, όλα αυτά αποτελούν σημαντικά θέματα για κάθε έγκυο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης