Η Γιουνάιτεντ 2-1 την Σίτι και κατέκτησε το 13ο Κύπελλο Αγγλίας της ιστορία της - Δείτε τα γκολ

Η Γιουνάιτεντ 2-1 την Σίτι και κατέκτησε το 13ο Κύπελλο Αγγλίας της ιστορία της - Δείτε τα γκολ

Η εντυπωσιακή στο πρώτο ημίχρονο Γιουνάιτεντ, προηγήθηκε 2-0 (30' Γκαρνάτσο, 39' Μέινου) και άντεξε στην πίεση, με τον Ντοκού να μειώνει στο 87' - Οι «κόκκινοι διάβολοι» εξασφάλισαν το εισιτήριο για το Europa League

arthrou-fa
Η Γιουνάιτεντ κατέκτησε το 13ο κύπελλο στην ιστορία της και στο τελευταίο ματς της χρονιάς λυτρώθηκε, αφού η επόμενη σεζόν θα τη βρει στα ευρωπαϊκά σαλόνια και μάλιστα από τον Σεπτέμβρη. Στον τελικό κόντρα στη Σίτι χάρη σε ένα εξαιρετικό α’ μέρος, επικράτησε 2-1, άφησε εκτός Ευρώπης τη Νιουκάστλ και στέρησε την ευκαιρία από την ομάδα του Πεπ να πετύχει ακόμα ένα ιστορικό ρεκόρ, την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού νταμπλ.

Στο γήπεδο, όπου οι Κόκκινοι λίγο έλειψε να υποστούν ένα από τα μεγαλύτερο σοκ στην ιστορία της διοργάνωσης (κόντρα στην Κόβεντρι) κατάφεραν να κάνουν σχεδόν το τέλειο παιχνίδι ανασταλτικά και να κρατήσουν την πρωταθλήτρια μακριά από τον εκρηκτικό της εαυτό.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1ivvy3t7zop)


Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1iuydbes3ht)


Το 45λεπτο που έδωσε την κούπα στη Γιουνάιτεντ!
Ηταν το καλύτερο πρώτο 45λεπτο της Γιουνάιτεντ, ήταν ένα άψογο ημίχρονο, όπου το αγωνιστικό της πλάνο ήταν ακριβές και οι παίκτες του Τεν Χαγκ το εκτέλεσαν τέλεια. Ο Φερνάντες ήταν τόσο σημαντικός στην κυκλοφορία της μπάλας, οι κινήσεις του ιδανικές για να δώσουν την ευκαιρία στην ομάδα του να σπάσει την άμυνα της αντιπάλου. Βαράν, Μαρτίνες, Νταλότ τα πήγαν περίφημα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην άμυνα. Οσο για τον Γκαρνάτσο; Ηταν εκεί στα δυο γκολ της Γιουνάιτεντ!

Στον αντίποδα, το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένα άγνωστο σενάριο για τον Γκουαρδιόλα, ειδικά στο Γουέμπλεϊ, όπου οι εμφανίσεις της Σίτι είναι τόσο δυνατές. Η ομάδα του ήταν από την αρχή του ματς φοβική στην άμυνα, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στη Γιουνάιτεντ να δοκιμάσει με επιτυχία τις αντεπιθέσεις. Ο Χάαλαντ ήταν απομονωμένος, κάτι έτσι εύκολο το έργο στον Μαρτίνες. Η Σίτι σε όλο το 45λεπτο ήταν αρκετά μακριά από αυτό που μας έδειξε στο τελευταίο μισό τα σεζόν.

Oι «Κόκκινοι» ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή, όταν στο 9ο λεπτό το σουτ του Γκαρνάτσο έδιωξε υπέροχα ο Ορτέγκα. Και στη συνέχεια η Γιουνάιτεντ κράτησε τη Σίτι μακριά από την περιοχή της. Οι «Πολίτες» ήταν «εγκλωβισμένοι» και η Γιουνάιτεντ προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να βάλει δοκιμάσει τις αμυντικές αντοχές της αντιπάλου. Το 4-2-2-2 του Ολλανδού λειτουργούσε ιδανικά.

Το σχήμα εκτός κατοχής ήταν πιο συμπαγές και οι παίκτες της Γιουνάιτεντ έφταναν πιο γρήγορα στις πρώτες και στις δεύτερες μπάλες. Στο 30’ ο Νταλότ με μια απίθανη μπαλιά έδωσε την ευκαιρία στον Γκαρνάτσο να βγει στην επίθεση, εκεί όπου Γκβάρντιολ και Ορτέγκα έκαναν την γκάφα της σεζόν, με αποτέλεσμα ο Αργεντινός να σημειώσει το ευκολότερο τέρμα της καριέρας του.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1iszyc965vt)


Μάλιστα, ο Γκαρνάτσο με το γκολ που πέτυχε έγινε ο τρίτος νεαρότερος παίκτης που σκοράρει ποτέ σε τελικό FA Cup μετά τους Νόρμαν Γουάιτσαϊντ (1983 - Μπράιτον) και Κριστιάνο Ρονάλντο (2004 - Μίλγουολ).


Η Σίτι στο 37’ είχε την πρώτη τελική της προσπάθεια εντός εστίας, όμως το σουτ του Σίλβα δεν ανησύχησε τον Ονάνα. Δυο λεπτά αργότερα οι «Κόκκινοι» πέτυχαν το δεύτερο γκολ! Ένα υπέροχα δουλεμένο γκολ, κάθε πάσα μετρημένη στην εντέλεια, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του παιχνιδιού του Ράσφορντ στην κόντρα. Ο Γκαρνάτσο έκοψε ιδανικά, ο Μπρούνο μοίρασε στον Μέινου και ο τελευταίος με άψογο τελείωμα πέτυχε το 2-0.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1it950f9j6h)


Η Σίτι «ξύπνησε», αντέδρασε, αλλά ήταν αργά…
Η Σίτι δεν είναι συνηθισμένη να βρίσκεται πίσω στο σκορ με δυο τέρματα και στο πρώτο δεκάλεπτο η νευρικότητα ήταν εμφανής. Στο 55’ οι «Πολίτες» είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, ο Χάαλαντ βρέθηκε αμαρκάριστος, αλλά το σουτ βρήκε το δοκάρι. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 60' ο Γουόκερ είχε τρομερή σουτάρα, αλλά ο Ονάνα ήταν στη σωστή θέση.

Η Σίτι έκανε ό,τι ήθελε και στο 65ο λεπτό είχε ακόμα μια χαμένη ευκαιρία, όταν από την τρομερή πάσα του Φόντεν ο Άλβαρες βγήκε τετ α τετ, αλλά αστόχησε. Μετά το 70’ ο ρυθμός έπεσε, η Σίτι πίεζε, αλλά η Γιουνάιτεντ κυκλοφορούσε καλύτερα. Ωστόσο, στο 87΄η ομάδα του Πεπ μπήκε ξανά στο ματς, όταν ο Ντοκού δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Ονάνα δεν υπολόγισε σωστά και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Η Σίτι προσπάθησε, αλλά η Γιουνάιτεντ δεν άφησε την τεράστια ευκαιρία να πάει χαμένη…

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1ius9zfou9t)

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ, Στόουνς, Ακέ (46' Αγκάνζι), Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβασιτς (46' Ντοκού), Σίλβα, Ντε Μπρόινε (56' Αλβαρες), Φόντεν, Χάαλαντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Τεν Χαχ): Ονάνα, Γουάν-Μπισάκα, Βαράν, Μαρτίνες (73' Εβανς), Νταλότ, Μέινο, Άμραμπατ, Γκαρνάτσο (90' Λίντελοφ), Ράσφορντ (74' Χόιλουντ), ΜακΤόμινεϊ (90' Φόντεν), Φερνάντες.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1ivanwuca01)



Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το βαθύ λαρύγγι και ο χρυσός Πάνας που έκαψε το κύκλωμα των αρχαιοκάπηλων

Η δολοφονία της Καρολάιν, ο μακελάρης της Θάσου, η παραγγελιά του Κοεμτζή: Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Μητσοτάκης από Αγρίνιο: Πάμε να βάλουμε το τρίποντο στις ευρωεκλογές μετά τις νίκες του 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης