Καρκίνος: Οι δύο καίριες αλλαγές που βελτιώνουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα

Καρκίνος: Οι δύο καίριες αλλαγές που βελτιώνουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα

Στο φετινό ASCO2020 προέκυψαν δύο σημαντικές διαπιστώσεις αναφορικά με την αντιμετώπιση του καρκίνου. Ο Κωνσταντίνος Συρίγος, καθηγητής Παθολογίας και Ογκολογίας του ΕΚΠΑ, μιλώντας στο ygeiamou.gr αναλύει όλα τα νεότερα δεδομένα

191107125606_dna_pill-1280x720
Η πανδημία που προκάλεσε η νόσος COVID-19 μοιραία έστρεψε τον ενδιαφέρον όλων στο νέο κορωνοϊό και την προστασία απ’ αυτόν. Ωστόσο, η επιστημονική κοινότητα εξακολουθεί να εργάζεται επισταμένως για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης του καρκίνου με απώτερο στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Προσφάτως, λοιπόν, και υπό τις νέες συνθήκες λόγω πανδημίας, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας, ASCO2020. Ο κ. Κωνσταντίνος Συρίγος* MD, PhD, FCCP, καθηγητής Παθολογίας και Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και διευθυντής της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που συμμετείχε στις εργασίες του ASCO2020 μίλησε στο ygeiamou.gr για τις εξελίξεις που αφορούν στον καρκίνο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης