Κορωνοϊός: Αυτή είναι η συνήθεια που μας κάνει πιο ευάλωτους στον ιό

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η συνήθεια που μας κάνει πιο ευάλωτους στον ιό

Η κακή συνήθεια μπορεί να αποδειχθεί χείριστη αν συναντήσει στον δρόμο της τον κορωνοϊό και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους καπνιστές

200507215940_74871677_l__1_
Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα άτομα που καπνίζουν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από τον κορωνοϊό , εάν νοσήσουν. Μελέτες από τη Γουχάν της Κίνας, όπου εμφανίστηκε ο ιός τον περασμένο Δεκέμβριο, έδειξαν ότι οι καπνιστές είχαν 1,4 φορές περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης σοβαρών συμπτωμάτων COVID-19 και 2,4 φορές πιο πιθανό να σταλούν σε μονάδα εντατικής θεραπείας και να χρειαστούν αναπνευστήρα και μηχανική υποβοήθηση της αναπνοής. Για αυτό όλο και περισσότεροι επιστήμονες καλούν τους καπνιστές να το εγκαταλείψουν τώρα!

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κάπνισμα θα επιδεινώσει την κατάστασή σας εάν κολλήσετε τον ιό», επισημαίνει ο Δρ Irving Kron, αντιπρόεδρος του τμήματος Επιστημών Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στο Tucson. «Εάν κολλήσετε, υπάρχουν ενδείξεις ότι το κάπνισμα θα αλλάξει την τάση των πνευμόνων σας να μολυνθούν. Και όπως γνωρίζετε, εάν μολυνθούν οι πνεύμονές σας με αυτήν την ασθένεια, το σενάριο μπορεί να μην εξελιχθεί καλά».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης