Εμμηνόπαυση: Η No1 άσκηση που ανακουφίζει τα συμπτώματα της κλιμακτηρίου

Εμμηνόπαυση: Η No1 άσκηση που ανακουφίζει τα συμπτώματα της κλιμακτηρίου

Τις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης στη σωματική και ψυχική υγεία μπορεί να μετριάσει ένας τύπος προπόνησης που αναδεικνύεται πολύτιμος για κάθε γυναίκα

weightlifting_fitness_workout
Γύρω στην ηλικία των 50, θα ξεκινήσει για τις περισσότερες γυναίκες μια περιπέτεια με εξάψεις, εφιδρώσεις, πόνους στις αρθρώσεις, κακή διάθεση και κολπική ξηρότητα. Μπορεί πάλι τα συμπτώματα να είναι λιγότερα ή και περισσότερα, να περιλαμβάνουν ακόμα αλλαγές στο σώμα όπως απώλεια μυϊκής μάζας και οστικής πυκνότητας ή πιο αργό μεταβολισμό. Σε κάθε περίπτωση, πίσω από όλα αυτά κρύβεται μια σειρά από μεταβολές στα επίπεδα ορμονών που σηματοδοτούν την εμμηνόπαυση.

Το αναπόφευκτο στάδιο στη ζωή της γυναίκας μπορεί να προκαλεί άγχος για όσα ανεπιθύμητα το συνοδεύουν. Σύμφωνα ωστόσο με την Athalie Redwood-Brown, Ανώτερη Λέκτορα Ανάλυσης Αθλητικών Επιδόσεων στο Πανεπιστήμιο Nottingham Trent, και την Jennifer Wilson, επικεφαλής του προγράμματος BSc (Hons) στην Αθλητική Θεραπεία και Αποκατάσταση του Πανεπιστήμιου του Ντέρμπι, υπάρχει ένας τρόπος να μετριαστούν τα συμπτώματα και να διατηρηθεί η σωματική και ψυχική ευεξία. Η τακτική άσκηση και κυρίως οι προπονήσεις με βάρη θα αποδειχθούν ανεκτίμητος σύμμαχος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης