Κορωνοϊός στη Νότια Κορέα: Ένας νέος θάνατος και 74 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός στη Νότια Κορέα: Ένας νέος θάνατος και 74 νέα κρούσματα

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί ανέρχεται στα 8.236 - Σύσταση στους πολίτες της Σιγκαπούρης να αποφεύγουν τις άσκοπες ταξιδιωτικές μετακινήσεις

south_korea_corona
Οι αρχές της Νότιας Κορέας κατέγραψαν 74 νέα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα [τοπική ώρα] γεγονός που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 8.236.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δεν ξεπέρασε τα 100 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Ήταν διψήφιος για πρώτη φορά έπειτα από 23 ημέρες προχθές Σάββατο, κατά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες Κυριακή.

Επιβεβαιώθηκε ένας νέος θάνατος, που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 σε 76 στη Νότια Κορέα, τη χώρα που έχει χτυπηθεί περισσότερο από την πανδημία στην Ασία μετά την Κίνα.

Συνολικά 303 επιπλέον ασθενείς θεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήριο, γεγονός που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν βγει από τα νοσοκομεία στους 1.137.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) γνωστοποίησαν ότι στο εξής, θα ανακοινώνουν δεδομένα για την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης άπαξ ημερησίως, στις 10:00 [τοπική ώρα· 03:00 ώρα Ελλάδας]. Μέχρι σήμερα, έδιναν νεότερους απολογισμούς δύο φορές την ημέρα.

Η επιδημία είχε κορυφωθεί τις προηγούμενες εβδομάδες, με 8.205 κρούσματα να καταγράφονται από τη 19η Φεβρουαρίου ως τη 15η Μαρτίου, παρά τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση.

Η μητρόπολη Ντέγκου, επίκεντρο της επιδημίας στη Νότια Κορέα, έχει κηρυχθεί από τις αρχές «ζώνη καταστροφής». Η πόλη των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων είναι η έδρα μιας χριστιανικής αίρεσης που διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην εξάπλωση.

Από την 3η Ιανουαρίου, έχουν εξεταστεί πάνω από 274.000 άνθρωποι, εκ των οποίων η διάγνωση για τους 251.297 ήταν αρνητική και 14.971 τελούν υπό επιτήρηση.
china_coronavirus
Κλείσιμο

Σύσταση στους πολίτες της Σιγκαπούρης να αποφεύγουν τις άσκοπες ταξιδιωτικές μετακινήσεις

Το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης παρότρυνε τους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν τις άσκοπες ταξιδιωτικές μετακινήσεις στο εξωτερικό, στο πλαίσιο των τελευταίων μέτρων για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Παράλληλα η Σιγκαπούρη συνιστά στους ταξιδιώτες που πρόσφατα ταξίδεψαν σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, στην Ιαπωνία, στην Ελβετία και στη Βρετανία να παραμείνουν σε καραντίνα στην κατοικία τους για χρονική περίοδο 14 ημερών, σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο.

Εκδόθηκε «κόκκινη ταξιδιωτική οδηγία» στο Χονγκ Κονγκ

Στην έκδοση “κόκκινης ταξιδιωτικής οδηγίας” προχώρησε το Χονγκ Κονγκ παροτρύνοντας τους πολίτες του να αναπροσαρμόσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια και να αποφύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια προς την Ιρλανδία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, καθώς η πόλη κλιμακώνει την εφαρμογή των μέτρων προστασίας για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού.

Παράλληλα έχει γίνει σύσταση και προς τους αξιωματούχους του Χονγκ Κονγκ να αναβάλουν τις επισκέψεις στο εξωτερικό, όταν αυτές δεν κρίνεται ότι είναι απαραίτητο να γίνουν.

Διαβάστε επίσης: 

Κινέζοι επιστήμονες για κορωνοϊό: Δεν μεταδίδεται από την έγκυο μητέρα στο μωρό

Κορωνοϊός: Η συναυλία των Stereophonics με τους χιλιάδες φαν προκάλεσε οργή στο Twitter

Κορωνοϊός-μέτρα: Με κάρτα και με το... τετραγωνικό στα σούπερ μάρκετ, επιτάσσονται φάρμακα, «με το γάντι» στις λαϊκές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης