Η Μέγκαν Μαρκλ έβαλε «βόμβα» στο Μπάκιγχαμ: Η ιστορία του Εδουάρδου Η' που είχε παραιτηθεί, λόγω έρωτα

Η Μέγκαν Μαρκλ έβαλε «βόμβα» στο Μπάκιγχαμ: Η ιστορία του Εδουάρδου Η' που είχε παραιτηθεί, λόγω έρωτα

Μέγκαν Μαρκλ - Χάρι: Η Ελισάβετ τους «χτυπά» μέσω instagram - Δείτε τι ανέβασε -  «Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στην Ιστορία», γράφει το περιοδικό «Time»

omeghan
Η Μέγκαν Μαρκλ έβαλε «βόμβα» στο Μπάκιγχαμ και ο διεθνής Τύπος χύνει τόνους από μελάνι για το ζεύγος που μπορεί να βγάλει «τρελά» λεφτά μετά την παραίτηση από royals.

Στο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο instagram δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες άλλη μια φωτογραφία, στην οποία απουσίαζαν η Μέγκαν και ο Χάρι που αποφάσισαν να πάρουν «διαζύγιο» με τον θρόνο. Στην επίμαχη φωτογραφία απεικονίζεται η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ,Δούκας του Κέιμπριτζ μαζί με τον πρίγκιπα Γεώργιο. Η λήψη της φωτογραφίας έγινε στο εσωτερικό του ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, έδρα της Βρετανικής μοναρχίας, δια χειρός Ranald Mackechnie. 




Κλείσιμο
Η  απόφαση των δύο, αν και μη αναμενόμενη, έρχεται σε συνέχεια της ρήξης τους με το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Μάλιστα, η βασίλισσα Ελισάβετ το προηγούμενο διάστημα είχε φροντίσει να στείλει τα μηνύματά της προς το ζεύγος.

Χαρακτηριστικότερο όλων ήταν το φόντο δίπλα στο οποίο κινηματογραφήθηκε το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της, καθώς στις φωτογραφίες που είχε στο γραφείο της η Ελισάβετ στο πράσινο δωμάτιο του παλατιού κάποιοι έλειπαν.

Στα δεξιά της Ελισάβετ, όπως φαίνεται, είναι μια φωτογραφία του Καρόλου με την Καμίλα, του πατέρα της βασίλισσας Ελισάβετ, βασιλιά Γεώργιου του 6ου, του συζύγου της Φίλιππου και του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την οικογένειά του.

Πουθενά, ωστόσο, δεν υπήρχε φωτογραφία του πρίγκιπα Χάρι με την σύζυγό του Μέγκαν, ούτε του γιου της πρίγκιπα Άντριου, ούτε και της κόρης της πριγκίπισσας Άννας.

Ειδικοί πάντως, εκτίμησαν ότι η βασίλισσα ήθελε να δώσει βάρος στους άμεσους διαδόχους του βρετανικού θρόνου.


 

Ο πρίγκιπας Χάρι είναι ο έκτος στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο, μετά τον Κάρολο, τον αδελφό του Ουίλιαμ και τα τρία του παιδιά. Ωστόσο, αυτό πολύ λίγη σημασία φαίνεται πως έχει για κάποιον που, όπως και η μητέρα του, εκείνο που επιθυμεί περισσότερο είναι να ζήσει μια ζωή με τη σύζυγο και το παιδί του μακριά από πρωτόκολλα.

«Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στην Ιστορία», γράφει το περιοδικό «Time»

Το περιοδικό Time απαντά στις πιο καίριες ερωτήσεις - απορίες, μετά την αφοπλιστική απόφαση του ζεύγους Μέγκαν και Χάρι και μεταξύ άλλων, απαντά στο εάν ποτέ ξανά η βασιλική οικογένεια είχε δεχτεί ανάλογο πλήγμα. Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Ωστόσο, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στον θείο της βασίλισσας Ελισάβετ,  Εδουάρδο Η΄ που γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου του 1894 και ήταν ο πρωτότοκος γιος του δούκα της Υόρκης, και μετέπειτα βασιλιά Γεωργίου Ε΄, και της δούκισας της Υόρκης Μαρίας του Τεκ. Ανήλθε στον θρόνο στις 20 Ιανουαρίου του 1936 μετά τον θάνατο του πατέρα του. 

Ο Εδουάρδος ήταν αρκετά δημοφιλής στον λαό της Μεγάλης Βρετανίας μέχρι που στις 16 Νοεμβρίου του 1936 ανακοίνωσε στον πρωθυπουργό Στάνλεϊ Μπόλντουιν την πρόθεσή του να παντρευτεί την Αμερικανίδα Βάιολετ Ουόλις Ουόρφιλντ Σίμπσον, δύο φορές διαζευγμένη. Μια απόφαση, για εκείνη την εποχή, αρκετά σκανδαλώδη.  Η  παραίτηση του Εδουάρδου Η' από τα βασιλικά του αξιώματα, υπήρξε και ο λόγος που η Ελισάβετ πέρασε στη γραμμή διαδοχής και αργότερα έγινε Βασίλισσα.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ο βρετανός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η Σίμπσον δεν θα γινόταν δεκτή από την αγγλική κοινωνία. Ο Μπόλντουιν απείλησε ότι η κυβέρνηση θα παραιτούνταν αν ο βασιλιάς επέμενε. Στις 11 Δεκεμβρίου ο Εδουάρδος Η΄, προκειμένου να αποφύγει μια επικείμενη παραίτηση της κυβέρνησης, ανακοίνωσε την δική του παραίτησή από τον θρόνο και εξήγησε τους λόγους που τον ανάγκασαν σε αυτήν. 

Τον διαδέχθηκε ο αδερφός του, Γεώργιος ΣΤ΄, πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ. Στον ίδιο δόθηκε ο τίτλος του δούκα του Ουίνδσορ. Μετά την παραίτησή του έφυγε από τη χώρα και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου και παντρεύτηκε τη Σίμπσον. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κατέφυγε στη Λισσαβόνα, ενώ λίγο αργότερα διορίστηκε κυβερνήτης στις (βρετανικές) Μπαχάμες. 
elisavet_theios
Φωτογραφία από το γάμο του με την Αμερικανίδα Βάιολετ Ουόλις Ουόρφιλντ Σίμπσον
Η παραίτηση των Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από τα βασιλικά τους αξιώματα δεν επηρεάζει, πάντως, τη σειρά διαδοχής στο στέμμα, καθώς ο Χάρι ήταν ο 6ος στη σειρά για τον θρόνο.

Μετά από την Βασίλισσα Ελισάβετ, σειρά έχει ο γιος της, Κάρολος, ενώ ακολουθεί ο πρωτότοκος γιος του και αδερφός του Χάρι, Πρίγκιπας Ουίλιαμ. Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον απέκτησαν τρία παιδιά, επομένως ακολουθεί ο Πρίγκιπας Τζορτζ, η Πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο Πρίγκιπας Λούις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης