Βασίλισσα Ελισάβετ: Προτεραιότητα της κυβέρνησης το Brexit στις 31 Οκτωβρίου

Βασίλισσα Ελισάβετ: Προτεραιότητα της κυβέρνησης το Brexit στις 31 Οκτωβρίου

Έδωσε το στίγμα της κυβέρνησης Τζόνσον και τόνισε πως πρέπει να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία με την Ε.Ε. βασισμένη στο ελεύθερο εμπόριο και τη φιλική συνεργασία

elisavet
Με καθυστέρηση πέντε εβδομάδων πραγματοποιήθηκε σήμερα η ομιλία της Βασίλισσας Ελισάβετ στο βρετανικό κοινοβούλιο υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να έλθει σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ τόνισε πως πρέπει να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, βασισμένη στο ελεύθερο εμπόριο και τη φιλική συνεργασία.

Παράλληλα, ανέφερε στην ομιλία της, πως άλλα βασικά σημεία στο πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι το μεταναστευτικό μετά το Brexit, η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης .Τόνισε επίσης ότι στις επόμενες εκλογές, οι ψηφοφόροι θα υποχρεούνται να επιδεικνύουν την ταυτότητά τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι τώρα.


Κλείσιμο
«Η κυβέρνηση θα εισάγει ένα νέο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό, βάζοντας τέλος στην ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών. Θα λάβει μέτρα για να παρέχει βεβαιότητα, σταθερότητα και νέες ευκαιρίες για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τους νομικούς τομείς», είπε χαρακτηριστικά.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να πατάξει την εγκληματικότητα ενισχύοντας την δύναμη των διωκτικών αρχών και νομοθετώντας αυστηρότερες ποινές για τους παραβάτες.

Την ίδια ώρα, στις Βρυξέλλες, συνεχίζονται με εντατικότατο ρυθμό οι διαπραγματεύσεις για επίτευξη συμφωνίας έως την Πέμπτη οπότε ξεκινά η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. Ωστόσο ο Μισέλ Μπαρνιέ ,επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας των Βρυξελλών, ζητά επιπλέον διευκρινήσεις για το καθεστώς της τελωνειακής ένωσης της Βόρειας Ιρλανδίας.

Θεωρεί ότι οι προτάσεις της Ντάουνινγκ Στριτ, δεν είναι όσο θα έπρεπε σαφείς ως προς αυτό το ζήτημα. Σε περίπτωση που η συμφωνία καταψηφιστεί από τους Βρετανούς βουλευτές το Σάββατο, μοναδική διέξοδος για την κυβέρνηση είναι να ζητήσει νέα παράταση της αποχώρησης ή να παραιτηθεί και να αντικατασταθεί από κυβέρνηση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης