Αγωνία στην Ιταλία: Την Τρίτη η τελευταία διορία για σχηματισμό κυβέρνησης

Αγωνία στην Ιταλία: Την Τρίτη η τελευταία διορία για σχηματισμό κυβέρνησης

Ο Ιταλός πρόεδρος υπογράμμισε ότι επιδιώκει τη γρήγορη λήψη αποφάσεων

000_1JO93X
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η ευρωπαϊκή κοινότητα τις εξελίξεις στην Ιταλία. Την ώρα που η πολιτική κρίση, εξαιτίας της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, συνιστά σοβαρή απειλή για την οικονομία, η κλεψύδρα αδειάζει και εντός ολίγων 24ωρων αναμένεται να κριθεί η διεξαγωγή ή μη πρόωρων εκλογών.

Ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα έδωσε περιθώριο έως την Τρίτη στα πολιτικά κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης πλειοψηφίας, ικανής να κυβερνήσει, προκειμένου να μπει τέλος στην κρίση.

«Την Τρίτη, θα έχω νέες διαβουλεύσεις για να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις» δήλωσε ο Ματαρέλα, που επισήμανε ότι η μόνη πιθανότητα είναι «μια κυβέρνηση που θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης (του κοινοβουλίου) στη βάση ενός προγράμματος».

Ο Ιταλός πρόεδρος υπογράμμισε ότι επιδιώκει τη γρήγορη λήψη αποφάσεων.

«Η κρίση πρέπει να επιλυθεί με σαφείς αποφάσεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα» τόνισε ο Ματαρέλα, έπειτα από δύο ημέρες διαβουλεύσεων με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων.

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε, πάντως, ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί τη συγκρότηση «ισχυρής πλειοψηφίας», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει με ποια κόμματα σκοπεύει να συνεργαστεί το Κίνημα 5 Αστέρων (M5S).

Η δήλωση έγινε μετά τη συνάντηση που είχε ο Ντι Μάιο με τον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης