Αραβόφωνη εφημερίδα «Gulf News»: Θα γίνει αδίστακτος ο Ερντογάν;

erdo09

Η Ε.Ε υποστηρίζει σθεναρά την Κύπρο στη διαμάχη με την Τουρκία σχετικά με την εξερεύνηση φυσικού αερίου στα ανοικτά των κυπριακών ακτών

«Θα γίνει αδίστακτη η Τουρκία; Ο Ερντογάν έχει ένα δίλημμα: είτε θα παραδοθεί στις αμερικανικές επιταγές είτε θα ευθυγραμμιστεί με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν», όπως γράφει σε άρθρο της στην αραβόφωνη εφημερίδα «Gulf News» η Βρετανή δημοσιογράφος, Λίντα Χερντ.

«Ο ενθουσιασμός του Ερντογάν για την ένταξη της χώρας του στην Ε.Ε έχει εξαφανιστεί εδώ και χρόνια. Εκτός αυτού γνωρίζει ότι η συνεργασία της Άγκυρας είναι απαραίτητη για τα ευρωπαϊκά κράτη προκειμένου να σταματήσει η ροή των μεταναστών προς τις ακτές τους. Σε αυτό παγωμένο κλίμα Τουρκίας- Ε.Ε, οι ΗΠΑ εξετάζουν μια εναλλακτική βάση στην Ελλάδα», υποστηρίζει το άρθρο.

«Τα κράτη-μέλη της ΕΕ υποστηρίζουν σθεναρά την Κύπρο στη διαμάχη με την Τουρκία σχετικά με την εξερεύνηση φυσικού αερίου στα ανοικτά των κυπριακών ακτών», τονίσει η Βρετανή δημοσιογράφος και προσθέτει:

«Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε την αλληλεγγύη του προς την Κύπρο και τον σεβασμό για τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Σχετικέ με την κόντρα ΗΠΑ και Τουρκία για τους S-400, το άρθρο αναφέρει:

«Οι ΗΠΑ έχουν δώσει προθεσμία στην Τουρκία έως τις 31ης Ιουλίου για να συμμορφωθεί με τα αιτήματά τους κι εδώ τίθεται το ερώτημα: θα εφαρμόσει ο πρόεδρος Ερντογάν τις αμερικανικές επιταγές ... ;Ή θα ευθυγραμμίσει την τύχη του έθνους του με τους αντιπάλους της Αμερικής, τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν; Ο Ερντογάν είναι γνωστός για τη φλογερή του ρητορική και όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει, όλα είναι δυνατά. Ο χρόνος θα δείξει», προσθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης