Αραβόφωνη εφημερίδα «Gulf News»: Θα γίνει αδίστακτος ο Ερντογάν;

Αραβόφωνη εφημερίδα «Gulf News»: Θα γίνει αδίστακτος ο Ερντογάν;

Η Ε.Ε υποστηρίζει σθεναρά την Κύπρο στη διαμάχη με την Τουρκία σχετικά με την εξερεύνηση φυσικού αερίου στα ανοικτά των κυπριακών ακτών

erdo09
«Θα γίνει αδίστακτη η Τουρκία; Ο Ερντογάν έχει ένα δίλημμα: είτε θα παραδοθεί στις αμερικανικές επιταγές είτε θα ευθυγραμμιστεί με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν», όπως γράφει σε άρθρο της στην αραβόφωνη εφημερίδα «Gulf News» η Βρετανή δημοσιογράφος, Λίντα Χερντ.

«Ο ενθουσιασμός του Ερντογάν για την ένταξη της χώρας του στην Ε.Ε έχει εξαφανιστεί εδώ και χρόνια. Εκτός αυτού γνωρίζει ότι η συνεργασία της Άγκυρας είναι απαραίτητη για τα ευρωπαϊκά κράτη προκειμένου να σταματήσει η ροή των μεταναστών προς τις ακτές τους. Σε αυτό παγωμένο κλίμα Τουρκίας- Ε.Ε, οι ΗΠΑ εξετάζουν μια εναλλακτική βάση στην Ελλάδα», υποστηρίζει το άρθρο.

«Τα κράτη-μέλη της ΕΕ υποστηρίζουν σθεναρά την Κύπρο στη διαμάχη με την Τουρκία σχετικά με την εξερεύνηση φυσικού αερίου στα ανοικτά των κυπριακών ακτών», τονίσει η Βρετανή δημοσιογράφος και προσθέτει:

«Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε την αλληλεγγύη του προς την Κύπρο και τον σεβασμό για τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Σχετικέ με την κόντρα ΗΠΑ και Τουρκία για τους S-400, το άρθρο αναφέρει:

«Οι ΗΠΑ έχουν δώσει προθεσμία στην Τουρκία έως τις 31ης Ιουλίου για να συμμορφωθεί με τα αιτήματά τους κι εδώ τίθεται το ερώτημα: θα εφαρμόσει ο πρόεδρος Ερντογάν τις αμερικανικές επιταγές ... ;Ή θα ευθυγραμμίσει την τύχη του έθνους του με τους αντιπάλους της Αμερικής, τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν; Ο Ερντογάν είναι γνωστός για τη φλογερή του ρητορική και όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει, όλα είναι δυνατά. Ο χρόνος θα δείξει», προσθέτει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης