Κύπρος: «Θαλάσσια εισβολή» οι ενέργειες της Τουρκίας

fatih_shipar

Η τουρκική δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ απτοελεί μία επίθεση εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Πρόδρομος Προδρόμου

Η τουρκική δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ αποτελεί μία επίθεση εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Πρόδρομος Προδρόμου.

«Όλο αυτό το τελευταίο διάστημα υπάρχουν συνεχείς πληροφορίες, κάποτε συγκρουόμενες πληροφορίες. Υπάρχουν δηλώσεις Τούρκους αξιωματούχων. Τώρα τις τελευταίες ημέρες, τις τελευταίες ώρες φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για μεταφορά κάποιον υλικών που είναι σαν να δείχνουν ότι γίνεται όντως γεώτρηση. Βεβαίως δεν είναι από εμάς που θα έχετε την επιβεβαίωση ή όχι. Δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε έγκυρα γι’ αυτό το θέμα. Σημασία όμως έχει ότι η γεώτρηση η οποία έχει επίσημα ανακοινωθεί από την τουρκική κυβέρνηση είναι μια κλιμάκωση ένα περαιτέρω βήμα σ’ αυτή την κατάφωρη παραβίαση που ζούμε εδώ και καιρό. Αλλά ακόμη και χωρίς γεώτρηση η στάση της Τουρκίας συνιστά μία παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Μία επίθεση εναντίον της κυπριακής δημοκρατίας», τόνισε ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Για όσους μιλούν για ενέργειες που αποτελούν νέα εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «είναι ενός είδους επέμβαση. Αν θέλετε να το πούμε εισβολή είναι εισβολή στην θάλασσα. Το πρόβλημα είναι ότι η Τουρκία όντως απομονωμένη από τους ενεργειακούς σχεδιασμούς αυτοαπομονώθηκε γιατί δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν έχει προσχωρήσει στην Συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας, μία συνθήκη που από το 1982 διέπει το δίκαιο της θάλασσας. Αυτοσχεδιάζει και αυθαιρετεί. Αποφασίζει τι είναι δικά της νερά. Την Κυπριακή Δημοκρατία δεν την αναγνωρίζει».

Σε ερώτηση ποια μέτρα εξετάζεται να λάβει η Λευκωσία ο Πρόδρομος Προδρόμου υπογράμμισε ότι «από καιρό τώρα έχει προετοιμαστεί η κυπριακή κυβέρνηση. Είναι γνωστό ότι τα μέσα τα οποία διαθέτουμε είναι διπλωματικά και νομικά και σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση αλλά και με μία σειρά από στοχευμένες ενέργειες τόσο προς την Ε.Ε. κυρίως αλλά και προς άλλες κατευθύνσεις σε όλη την διεθνή κοινότητα. Δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα ότι οι ΗΠΑ έχουν απερίφραστα καταδικάσει την τουρκική στάση αλλά και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Είχαμε βέβαια και στο μεσοδιάστημα τις ευρωπαϊκές εκλογές που είχαν τραβήξει το ενδιαφέρον. Ήταν μια μεταβατική περίοδος όμως τις προηγούμενες ημέρες στην Σύνοδο των MED7 υπήρξε μία πολύ ισχυρή διακήρυξη με αναφορές που καταδικάζουν την Τουρκία, την καλούν να τερματίσει αυτή την δραστηριότητα όπως και παλαιές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Και συνέχισε: «Ήδη η Κυπριακή Δημοκρατία έχει περάσει σε κάποια νομικά μέτρα εκδίδοντας ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εναντίον φυσικών και νομικών προσώπων, είτε είναι εταιρείες είτε είναι επαγγελματίες, τα οποία ενέχονται σ’ αυτές τις τουρκικές δραστηριότητες. Αυτή η διαδικασία τρέχει. Μάλιστα και φαίνεται ότι αποτελεί κάποιου είδους αποτρεπτικό μέτρο γιατί αν μη τι άλλο έσπευσε η Τουρκία να ανακοινώσει ότι θα κάνει το αντίστοιχο πράγμα που δεν ισχύει γιατί δεν υπάρχει κάποιου είδους παραβίαση ή επίθεση από κυπριακής πλευράς.

Παράλληλα τόνισε ότι η Λευκωσία επιχειρεί να ενεργοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στην διάθεση της. «Τα ευρωπαϊκά εντάλματα με βάση την έννομη τάξη εκτελούνται. Δεν είμαστε εμείς που θα τους συλλάβουμε. Όπως η κυπριακή δημοκρατία ανταποκρίνεται όταν υπάρξουν τέτοια αιτήματα έτσι και τα άλλα κράτη σε έναν σύννομο και πολιτισμένο κόσμο αυτό κάνουν. Η Τουρκία διαρκώς επιχειρηματολογεί εντελώς εκτός του διεθνούς δικαίου. Σημασία έχει ότι προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε όλα τα μέσα», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Κύπρος: «Θαλάσσια εισβολή» οι ενέργειες της Τουρκίας
ΠΗΓΗ:skai.gr

ΣΧΟΛΙΑ (104)

Xexes

Εάν έμπαινε καμία usa δε θα κάνατε αυτα που κάνετε. Καλά κάνουν οι Τούρκοι. Αφού δικαιούνται θα τα παρουνε

Ρε φιλε

Καλά τα λέτε όλοι, αλλά επειδή η γνώμη μας δεν μετράει κάπου, τι σκατε; Ότι είναι να γίνει θα γίνει..!!!!!

Φανατικός δεξιός

Ο Τσίπρας ευτυχώς στην εξωτερική πολιτική είναι στην ίδια γραμμή με τον Εθνάρχη και ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η Κύπρος κείται μακράν.

Βαστάτε παιδιά

Αυτή τη στιγμή η ηρωική Κύπρος κάνει κάθε Έλληνα περήφανο.

νικ

Εμεις ΚΥΣΕΑ και οι Κυπριοι Φουρέιρα. Παντως διαβασα πολλα καυστικα σχόλια για τους ελληνοκυπρίους αδερφούς μας. Η αλήθεια πάντως είναι κάπου στη μέση.Οι κυπριοι πάντως σε γενικές γραμμες είναι φιλλέλληνες οταν τους συμφέρει και αγγλοί σε κάποιες άλλες φάσεις κυρίως όταν μιλάνε με έλληνες και θέλουν να τους την πουν.Αυτο που μου έχει κάνει εντύπωση γιατι έχω ζήσει 5 χρονια εκεί είναι ότι κατα βάθος μόνο οι ακελίστες είναι ανθέλληνες και στο λένε καταμουτρα οτι είναι με τους τούρκους, πάντως για να είμαι δίκαιος αυτο δεν ισχύει για όλους τους ακελιστες. Τα τελευταια χρόνια το άσχημο ειναι οτι στο λένε και οι δεξιοί . Το αλλο πάντως που με είχε εξοργήσει ηταν ότι φέτος το Πάσχα σε ένα τραπέζι που ημούν στην Λάρνακα με κυπρίους μου έλεγαν ότι την επανασταση του 21 την έκαναν αλβανοί. Το άσχημο ήταν πως αυτοι που μου το έλεγαν είχαν σπουδασει Ελλάδα και είναι και δεξιοί. Παντως υπάρχουν και πολλοι κυπριοι που ακουνε ελλάδα και κλαίνε και στεναχωριούνται για την κοινωνια τους που παρα το χρήμα που κυκλοφορεί είναι σε μεγάλη παρακμή και αμορφωσιά και το κυριότερο χωρίς εθνική συνείδηση.Εγω θυμαμε τα πρώτα χρόνια που έξαχνα δουλειά μου έλεγαν ότι ισχύει για τους κυπρίους στην ελλάδα δεν ισχυει για τους Έλληνες στην κυπρο και γουστάραν πολυ. Πιστευω ότι το νησί δεν είναι και τόσο ελληνικό ( με αγγλους-τούρκους και ακελιστες =φιλοι τούρκων) όπως το παρουσιάζουν, και αν όντως η Μακεδονία μας χάθηκε για τα συμφέροντα της κυπριακής αοζ τότε πρέπει παση θυσία η εθνικές μας πρωτεραίοτητες να αλλάξουν αρδην γιατι στην ουσία υποστηρόζεις κάτι στην ουσία ξένο και παρατας ένα δικό σου κομμάτι που είναι τόσο ελληνικό και ιστορικό.

κωστας αιρετικος κυνικος 52

Υπαρχουν εκει εξω δυο τρια καλα βιβλια για το επος της ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ το 74 διαβαστε οτι μπορειτε βρειτε στο γιου τιουμπ υλικο θυμωστε κλαψτε και κρατηστε στη μνημη σας ονοματα οπως του καψιμιτση Σιμιτα του λοχαγου Σταυριανακου και πολλων αλλων....Μετα αναρωτηθητε γιατι ολοι αυτοι που κυβερνησαν προσπαθησαν να κρυψουν τα γεγονοτα και την ΠΡΟΔΟΣΙΑ τις ευθυνες της ελληνικης κυβερνησης του καραμανλη πριν το δευτερο αττιλα τις ευθυνες των διπροσωπων εγγλεζων των αμερικανων και του ηλιθιου ιωαννιδη καθως και των κκ μπονανου και αραπακη........Διαβαστε επισης για τον ηρωικο πλωταρχη χανδρινο που εσωσε την παφο και το ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ελλαδικο κρατος τον εστειλε στρατιωτικο ακολουθο που λετε???ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ οπου τραυματιστηκε θανασιμα σε τροχαιο!!!!!!!!!

ilias

φιλε δεν τα ξερεις καλα. το ανθελληνικο κρατος δεν στελνει οποιον και οποιον στην Αγκυρα οπως και οι τπυρκοι οποιον να ειναι στην Αθηνα. Ολοι ξερουν τι κανουν στις πρωτευουσες και οι μεν και οι δε. Ο μακαριτης σκοτωθηκε σε τροχαιο στην θρακη και οχι στην τουρκια

Στρατιωτικός

Όσοι γράφουν σχόλια κατά της αδελφής μας Κύπρου πρέπει να εντοπιστούν από την ΕΥΠ ώστε σε περίπτωση κρίσεως να φυλακιστούν. Αν γίνει πόλεμος δεν μπορούμε να έχουμε τους προδότες μεσα στα πόδια μας.

Εσύ δεν είσαιισσι σε άδεια;

Το 90% των καραβαναδων το μόνο που το νοιάζει είναι να μπαίνει ο μισθός και τα επιδόματα. Έχουν ξεχάσει για ποιο λόγο παίρνουν λεφτά. είναι να γελάς μαζί τους και ταυτόχρονα να κλαίς. Άσε που είναι πρώτοι στις μίζες από τις προμήθειες. Εξάλλου δεν υπάρχεις κανείς που να πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση να πολεμήσει.εχουν καταντήσει περήφανοι κηφήνες.

Να τα λέμε κι αυτά

Όλος ο πλανήτης στηρίζει την Κύπρο εκτός από την Ελλάδα που συζητάει με την Τουρκία για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο ώστε η Τουρκία να έχει τα νώτα της καλυμμένα. Πρόκειται για ξεκάθαρη ΠΡΟΔΟΣΙΑ της Κύπρου και κανείς δεν μιλάει για αυτό

Να τα λέμε εννοείτε

Έχεις απόλυτο δίκιο επιπλέον να μετακινήσουμε της φρεγάτες και τα υποβρύχια από την Κύπρο διότι όπως προανεφερες είμαστε εναντίον της αααα μην ξεχάσουμε και το πεζικό

@

Έχεις διαβάσει το Πλην Λακεδαιμονίων του Καβάφη;

Να λεμε και εκεινα ομως

Για αλλη μια φορα τα αδελφια μας οι Κυπριοι μας θυμηθηκαν επειδη φυσικα παιζονται πολλα δις ευρω ( που ετσι νομιζετε καθως το πετρελαιο και ολα τα υπολοιπα θα ειναι αχρηστα στο μελλον και θα παρετε το τριτο το μακρυτερο ... ) και για να τα εξασφαλισουν πρεπει να καθαρισει η Ελλαδα ετσι ωστε μετα να μας γραψουν παλι κανονικα και να συνεχισουν την ζωαρα τους λεγοντας οτι αυτοι δεν ειναι κλεφτες και απατεωνες οπως οι ελληνες . Εφτασαν να υποστηριζουν οτι εμεις φταιγαμε για το κουρεμα των καταθεσεων τους θυμιζω πριν καποια χρονια . Μονο τα λεφτα σας νοιαζουν τπτ αλλο σας εχουμε μαθει . Φωναξτε τους Αγγλους να σας σωσουν που μιλατε και καλα την γλωσσα τους . Σας εζησα στην Αγγλια ψωναρες που σνομπαρατε τους ελληνες και καθετι ελληνικο αλλα στα κωλομαγαζα σας αντι να σηκωνετε κυπριακες σημαιες βαζατε τις ελληνικες για να μαζεψετε κοσμο . Ουστ και καλη τυχη .

Αποφασίστε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αποφασίστε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ή υπάρχει απειλή ή δεν υπάρχει. Αν υπάρχει καλώς έκανε το ΚΥΣΕΑ και καλώς θα ζητήσει κυρώσεις απο την ΕΕ. Αν δεν υπάρχει τότε προς τι τα άρθρα τέτοιου είδους, Συντονιστείτε λίγο και με το κόμμα να πάρετε γραμμή γιατι και ο Μητσοτάκης για μέτρα απο την ΕΕ μίλησε. Μονά ζυγά σας δεν γίνετε ....

Γιώργος

Η Κύπρος δείχνει το δρόμο της εθνικής υπερηφάνειας και του αγώνα. Η Κύπρος βαστάει Θερμοπύλες. Μην κιοτεύετε ρέ! Το Αιγαίο είναι ελληνικό!

Κ

Εγώ πίσω από αυτές τις αντιπαραθέσεις, διακρίνω αγάπη και απο τους Έλληνες στην Κύπρο αλλά και απο τους Έλληνες της Κύπρου προς την Ελλάδα.... Καθαρά πολιτικής σημασίας λόγοι και εξωτερικοί παράγοντες μας έχουν ως 2 ξεχωριστά κράτη... Εγώ ως περήφανος Ελλαδιτης ,θα τον πολεμούσα τον Τούρκο για την Κύπρο. Το νησί είναι Ελλάδα ,όπως και η Μακεδονία μας !!Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης