Ισραήλ: Ο Μπολσονάρου προσευχήθηκε στο Τείχος των Δακρύων μαζί με τον Νετανιάχου

Ισραήλ: Ο Μπολσονάρου προσευχήθηκε στο Τείχος των Δακρύων μαζί με τον Νετανιάχου

Φορώντας κιπά στο κεφάλι, ακούμπησε με τα δύο χέρια στις αρχαίες πέτρες και, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ισραηλινού προέδρου που στεκόταν στα αριστερά του, προσευχήθηκε για μερικά δευτερόλεπτα

D3FBmAlXcAAFOIF
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου έγινε ο πρώτος αρχηγός ξένου κράτους που επισκέφθηκε σήμερα το Τείχος των Δακρύων, στην Ιερουσαλήμ, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σπάζοντας τη μακρά διπλωματική παράδοση, ο Μπολσονάρου μετέβη στον ιερότερο τόπο του ιουδαϊσμού, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Φορώντας κιπά στο κεφάλι, ακούμπησε με τα δύο χέρια στις αρχαίες πέτρες και, ακολουθώντας το παράδειγμα του Νετανιάχου που στεκόταν στα αριστερά του, προσευχήθηκε για μερικά δευτερόλεπτα, με το κεφάλι σκυμμένο.

Επί πολλές δεκαετίες, οι ξένοι ηγέτες απέφευγαν να εμφανιστούν δίπλα στους Ισραηλινούς αξιωματούχους στο Τείχος των Δακρύων για να μην δώσουν την εντύπωση ότι παίρνουν θέση σε ό,τι αφορά το πολύ ευαίσθητο ζήτημα του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ. Το θέμα αυτό είναι ένα απο τα πιο ακανθώδη για την επίλυση του Μεσανατολικού.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προσευχήθηκε μπροστά στο Τείχος τον Μάιο του 2017. Όμως σε εκείνη την επίσκεψη συνοδευόταν από τον ραββίνο του Τείχους, τον Σμούελ Ραμπίνοβιτς και όχι από κάποιον Ισραηλινό κυβερνητικό αξιωματούχο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης