Ο Banksy έδωσε νέο βίντεο από το μηχανισμό καταστροφής του πίνακά του: Στις πρόβες πάντα λειτουργούσε σωστά

banksy-1

Το βίντεο έχει τίτλο Shred the Love: the Director's Cut

Ένα βίντεο από τις πρόβες για την καταστροφή του έργου του με τίτλο Girl with Balloon που πωλήθηκε για 1,18 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's έδωσε στη δημοσιότητα ο Banksy θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποδείξει ότι στόχος του ήταν να καταστρέψει ολοσχερώς τον πίνακα.

Στο βίντεο με τίτλο Shred the Love: the Director's Cut ο καλλιτέχνης-μυστήριο παρουσιάζει πλάνα από την εγκατάσταση του μηχανισμού αλλά και από τη στιγμή της ενεργοποίησής του μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας. Στο τέλος του βίντεο, μάλιστα, παρουσιάζεται η φράση «στις πρόβες λειτουργούσε πάντα» συνοδευόμενη από πλάνα με τον πίνακα να καταστρέφεται ολοσχερώς.

Banksy: Στις πρόβες πάντα λειτουργούσε σωστά


Το βίντεο αυτό, πάντως, επιτείνει το μυστήριο γύρω από τις πραγματικές προθέσεις του Banksy καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας ήταν ένα τρικ δημοσιότητας.

Παρόλα αυτά η γυναίκα που αγόρασε τον πίνακα έχει δηλώσει ότι θα πληρώσει τα 1,18 εκατ. ευρώ για τον πίνακα τα κομμάτια του οποίου θεωρούνται πλέον πως αποτελούν ένα νέο έργο, που ο ίδιος ο Banksy έχει ονομάσει Love is in the Bin (Η αγάπη είναι στον σκουπιδοτενεκέ).

Η γυναίκα που αγόρασε το έργο είναι μία "ευρωπαία συλλέκτρια" με μακρά συνεργασία με τον συγκεκριμένο Οίκο δημοπρασιών, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι Sotheby's, που απέφυγαν να αποκαλύψουν την ταυτότητά της.

ΣΧΟΛΙΑ

Αεριτζής

Αν δεν υπήρχαν οι βλαμμένοι, πώς θα (καλο)περνούσαν οι αετονύχηδες ; Θα έπρεπε να δουλεύουν πραγματικά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bigben0

Αποκωδικοποιώντας τη συμφωνία - 3.000.000 Ευρωπαίοι στη Βρετανία και 1.000.000 Βρετανοί στην ΕΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται και να λαμβάνουν τις παροχές στην επιλεγόμενη χώρα διαμονής τους - Η μεταβατική περίοδος, τα σύνορα Ιρλανδίας-Βόρειας Ιρλανδίας και οι ειδικές διατάξεις για την Κύπρο

1