Le Monde: Εκτός από Eurogroup και Ecofin υπάρχει και «λέσχη» που ιδρύθηκε από οικονομικά «γεράκια» 8 ευρωπαϊκών χωρών

The-flags-of-the-EU-and-member-states

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, η «χανσεατική ένωση» συγκεντρώνει υψηλούς αξιωματούχους, διπλωμάτες και υπουργούς Οικονομικών από τις βαλτικές, σκανδιναβικές χώρες και την Ιρλανδία

Στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο περιθώριο του Eurogroup, του Ecofin και των συναντήσεων των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, έχει συγκροτηθεί μια άτυπη λέσχη, που υποστηρίζει την αυστηρή τήρηση των κανόνων της ευρωζώνης και αποκαλείται «χανσεατική ένωση», όπως γράφει η γαλλική Le Monde.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, η «χανσεατική ένωση» συγκεντρώνει υψηλούς αξιωματούχους, διπλωμάτες και υπουργούς Οικονομικών από τις βαλτικές, σκανδιναβικές χώρες και την Ιρλανδία. «Όλοι έχουν ακούσει να μιλούν για αυτό το κλαμπ στις Βρυξέλλες, αλλά κανείς δεν τους κατονομάζει. Δεν αναζητούν διαφήμιση. Για να αυξήσουν την αναδυόμενη επιρροή τους στους ευρωπαϊκούς κύκλους εξουσίας, ευνοούν τη διακριτικότητα και τις διαπροσωπικές δεξιότητες των διπλωματών», όπως γράφει το ΑΜΠΕ, μεταφέροντας το δημοσίευμα της η Le Monde.

Η «λέσχη» δημιουργήθηκε για πρώτη φορά, τον Νοέμβριο 2017, κατά τη διάρκεια δείπνου στις Βρυξέλλες και έκανε την εμφάνισή της τον περασμένο Μάρτιο με μία πρώτη επίσημη δήλωση, υπογεγραμμένη από οκτώ υπουργούς Οικονομικών: Ολλανδίας, Σουηδίας, Ιρλανδίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Εσθονίας, Φινλανδίας και Δανίας. Οι «οκτώ» διατύπωσαν μάλιστα σε μία επιστολή τους τις απόψεις τους σχετικά με το μέλλον της οικονομικής και νομισματικής ένωσης και στέλνουν πολλά μηνύματα: Σεβασμός στους κανόνες της ευρωζώνης, και ιδίως το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Το ελεύθερο εμπόριο είναι πολύ καλό πράγμα. Τα κράτη μέλη πρέπει πρώτα να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους πριν ζητήσουν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Πάνω από όλα, η επιστολή δεν αναφέρει την ανάγκη για έναν κοινό προϋπολογισμό για την ευρωζώνη, γνωρίζοντας ότι αυτός της ΕΕ υπάρχει ήδη. Ούτε συζήτηση βέβαια για τον υπερυπουργό Οικονομικών, που ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. «Η επιστολή των "Οκτώ" τους ταξινομεί αμέσως στην κατηγορία των "γερακιών"» γράφει η γαλλική εφημερίδα.

Έκτοτε, δύο άλλες δηλώσεις έχουν αναλυθεί από ειδικούς στις Βρυξέλλες: μία τον Ιούλιο επιμένει στην ευρωπαϊκή κεφαλαιαγορά και η άλλη στις αρχές Οκτωβρίου, καλεί την Επιτροπή, υπό την προεδρία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να προβεί σε απολογισμό των συνεχιζόμενων φραγμών στην εσωτερική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Μαθημενοι απο παλιά οι Γερμανόσποροι Σκανδιναβοί να δημιουργούν καρτέλ και να μιζάρουν για να παιρνουν δουλειές.

ΑΣΤΟΣ

Τα κομπλεξικά, καταπιεσμένα από τους Σοβιετικούς, ανύπαρκτα της Βαλτικής θέλουν και θέσεις ισχύος!!!! Οι πουθενάδες, 2 πούλμαν κόσμος κάθε "κράτος" τους.....

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

Πάρτε το είδηση : Αυτή η "Ευρωπαϊκή Ένωση" είναι απόλυτα Ρατσιστική απέναντι στους λαούς του Νότου και της Ανατολικής Ευρώπης. Δεν πρόκειταια αυτά τα άθλια Υποκείμενα να δεχθούν να είναι ισότιμοι και ισάξιοι με κανέναν Νότιο. Εμείς οι Έλληνες, μαζί με Ιταλούς, Κύπριους, Βούλγαρους, Ρουμάνους, Ισπανούς και Πορτογάλους πρέπει να συστήσουμε τη δίκη μας "Ένωση", γιατί αλλιώς θα ζούμε σαν δούλοι των Βορείων μέσα στη φτώχεια κια τη μιζέρια, χωρίς δουλειές και σπίτια. Στις Ευρωεκλογές του Μαίου 2019 ψηφίστε ευρωσκεπτικιστικά κόμματα, δηλαδή ό,τι θέλετε εκτός από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμια κ.λ.π. μνημονιακά κόμματα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gvygew

Φόβοι για τη ζωή του νεαρού ποδοσφαιριστή που μόλις είχε υπογράψει συμβόλαιο ρεκόρ  ύψους 17 εκατ. ευρώ με την Κάρντιφ - Το μικρό αεροσκάφος εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ όταν βρισκόταν σε απόσταση 20 χλμ από το νησί Γκέρνζι