Σαλβίνι: Τα μικρά έθνικ καταστήματα θα πρέπει να κλείνουν στις 9 μ.μ.

salvini

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι πρότεινε ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 9 μ.μ. για τα έθνικ καταστήματα για λόγους ασφαλείας – Το μέτρο έχει προκαλέσει έντονες εντιδράσεις  

Ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 9 το βράδυ θέλει να βάλει ο Σαλβίνι στα μικρά έθνικ μαγαζιά, θέτοντας ζήτημα ασφαλείας. Η πρότασή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς θεωρήθηκε ξενοφοβική και ρατσιστική.

Ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα υποστήριξε ότι το μέτρο του κλεισίματος των μικρών έθνικ μαγαζιών είναι αναγκαίο, για λόγους ασφαλείας λέγοντας ότι τα καταστήμτα που μένουν ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα και διευθύνονται από ξένους, είναι «σημείο συνάντησης για διακινητές ναρκωτικών και ανθρώπων που δημιουργούν κόλαση». Μάλιστα υποστήριξε ότι η πρωτοβουλία δεν στοχεύει ξένους, αλλά αποτελεί προσπάθεια να περιορίσει τις καταχρήσεις ορισμένων μαγαζιών.

Το μέτρο πλήττει χιλιάδες μικρά παντοπωλεία στην Ιταλία, που διευθύνονται από μετανάστες, κυρίως από το Μπαγκλαντές και την Ινδία. Πολλοί εξ αυτών αγόρασαν τις εγκαταστάσεις σε χαμηλή τιμή κατά τη διάρκεια της κρίσης.


Πάντως, στην πρότασή του αντιτάχθηκε ο Μάουρο Μπουσόνι, γενικός γραμματέας της ένωσης εμπόρων Confesercenti πόυ τόνισε ότι ο νόμος εισάγει διακρίσεις ανάμεσα στους επιχειρηματίες. «Όσοι έχουν εμπορική δραστηριότητα έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις: την υποχρέωση να σέβονται τους κανόνες και το δικαίωμα να παραμένουν ανοιχτοί, ανεξάρτητα εάν η επιχείρηση διοικείται από έναν ξένο ή έναν Ιταλό».

Για άδικη γενίκευση μίλησε εκπρόσωπος ενώσεως καταναλωτών, που σημείωσε ότι τα παντοπωλεία που μένουν ανοιχτά μέχρι αργά είναι σημαντικά για τους ανθρώπους που κάνουν ώνια τελευταίας στιγμής.

Οι νέες προτάσεις Σαλβίνι έρχονται μετά τις ανακοινώσεις μέτρων από τον Λουίτζι ντι Μάιο, που στόχο έχουν να εφαρμοστούν μέχρι το τέλος του χρόνου για να περιορίσουν την εμπορική δραστηριότητα της Κυριακής, σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι οικογενειακές παραδόσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Κλασσικο....

Κλασσικο φασιστοκαθηκι....

ΑΧΑΡΝΩΝ

ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΣΑΛΒΙΝΙ ΤΕΛΙΚΑ !!! ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΚΡΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ !!!

...

Έτσι ακριβώς είναι, τουλάχιστον στην δική μου Ιταλική γειτονιά και παραδόξως μαζεύονται έξω από αυτά...μόνο άραβες πού αγοράζουν...μόνο φτηνά αλκοολούχα από...μόνο Κινέζους ιδιοκτήτες που πουλάνε...μόνο υποπροϊόντα. Η ιταλική αγορά κλείνει στις 19:30 ενω τα υπερ του στυλ carrefour στις 21:00

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης