Σαλβίνι: Τα μικρά έθνικ καταστήματα θα πρέπει να κλείνουν στις 9 μ.μ.

Σαλβίνι: Τα μικρά έθνικ καταστήματα θα πρέπει να κλείνουν στις 9 μ.μ.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι πρότεινε ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 9 μ.μ. για τα έθνικ καταστήματα για λόγους ασφαλείας – Το μέτρο έχει προκαλέσει έντονες εντιδράσεις  

salvini
Ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 9 το βράδυ θέλει να βάλει ο Σαλβίνι στα μικρά έθνικ μαγαζιά, θέτοντας ζήτημα ασφαλείας. Η πρότασή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς θεωρήθηκε ξενοφοβική και ρατσιστική.

Ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα υποστήριξε ότι το μέτρο του κλεισίματος των μικρών έθνικ μαγαζιών είναι αναγκαίο, για λόγους ασφαλείας λέγοντας ότι τα καταστήμτα που μένουν ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα και διευθύνονται από ξένους, είναι «σημείο συνάντησης για διακινητές ναρκωτικών και ανθρώπων που δημιουργούν κόλαση». Μάλιστα υποστήριξε ότι η πρωτοβουλία δεν στοχεύει ξένους, αλλά αποτελεί προσπάθεια να περιορίσει τις καταχρήσεις ορισμένων μαγαζιών.

Το μέτρο πλήττει χιλιάδες μικρά παντοπωλεία στην Ιταλία, που διευθύνονται από μετανάστες, κυρίως από το Μπαγκλαντές και την Ινδία. Πολλοί εξ αυτών αγόρασαν τις εγκαταστάσεις σε χαμηλή τιμή κατά τη διάρκεια της κρίσης.


Πάντως, στην πρότασή του αντιτάχθηκε ο Μάουρο Μπουσόνι, γενικός γραμματέας της ένωσης εμπόρων Confesercenti πόυ τόνισε ότι ο νόμος εισάγει διακρίσεις ανάμεσα στους επιχειρηματίες. «Όσοι έχουν εμπορική δραστηριότητα έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις: την υποχρέωση να σέβονται τους κανόνες και το δικαίωμα να παραμένουν ανοιχτοί, ανεξάρτητα εάν η επιχείρηση διοικείται από έναν ξένο ή έναν Ιταλό».

Κλείσιμο
Για άδικη γενίκευση μίλησε εκπρόσωπος ενώσεως καταναλωτών, που σημείωσε ότι τα παντοπωλεία που μένουν ανοιχτά μέχρι αργά είναι σημαντικά για τους ανθρώπους που κάνουν ώνια τελευταίας στιγμής.

Οι νέες προτάσεις Σαλβίνι έρχονται μετά τις ανακοινώσεις μέτρων από τον Λουίτζι ντι Μάιο, που στόχο έχουν να εφαρμοστούν μέχρι το τέλος του χρόνου για να περιορίσουν την εμπορική δραστηριότητα της Κυριακής, σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι οικογενειακές παραδόσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης