Επιμένει η Ιταλία: Δεν πρόκειται να δώσουμε χρήματα στην ΕΕ

19742490

Ο Λουίτζι ντι Μάιο απάντησε στον Έτινγκερ, ο οποίος προειδοποίησε ότι θα της ζητηθεί να καταβάλει και τόκους αν δεν πληρώσει εγκαίρως το μερίδιό  της  στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στις προειδοποιήσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τον προϋπολογισμό, Γκίντερ Έτινγκερ, απάντησε σήμερα ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο.

Σε συνέντευξή του στον γερμανικό τύπο, ο επίτροπος τόνισε ότι αν μια χώρα μέλος αποφασίσει να μην καταβάλει την οικονομική της εισφορά στην Ένωση, τότε θα πρέπει να της επιβληθούν κυρώσεις.

«Οι δηλώσεις του χαρακτηρίζονται ακόμη περισσότερο από υποκρισία διότι δεν ακούσαμε να πούν κάτι για την υπόθεση του πλοίου Diciotti, και τώρα παρεμβαίνουν μόνον διότι κατάλαβαν ότι δεν θα τους δώσουμε πια χρήματα», είπε ο Ντι Μάιο.

«Η θέση μας για άσκηση βέτο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό παραμένει ως είχε. Αν τις επόμενες ημέρες θελήσουν να ανακαλύψουν και πάλι το πνεύμα αλληλεγγύης με το οποίο ιδρύθηκε η Ένωση, τότε το ξανασυζητάμε», πρόσθεσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, υπουργός εργασίας και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Ντι Μάιο, τέλος, τόνισε ότι αν η Ιταλία δεχθεί κερδοσκοπική επίθεση, αυτό δεν θα οφείλεται σε οικονομικούς, αλλά σε πολιτικούς λόγους, και ότι τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση Κόντε θα παρουσιάσει τις κύριες μεταρρυθμίσεις της.

Ο Έτινγκερ προειδοποίησε σήμερα την Ιταλία ότι θα της ζητηθεί να καταβάλει και τόκους αν δεν πληρώσει εγκαίρως το μερίδιο που της αντιστοιχεί στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της διένεξής της με τις Βρυξέλλες για τη μεταναστευτική πολιτική.

Την περασμένη εβδομάδα ο ντι Μάιο απείλησε να μην καταβάλει τη συνεισφορά της Ιταλίας για τον επόμενο χρόνο αν οι εταίροι δεν συμφωνήσουν να παραλάβουν τους μετανάστες που είχαν διασωθεί στη θάλασσα και βρίσκονταν εγκλωβισμένοι πάνω σε ένα πλοίο, σε ιταλικό λιμάνι.

Την Δευτέρα, αφού μόνο η Ιρλανδία και η Αλβανία προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, ο Ντι Μάιο είπε ότι θα ασκήσει βέτο στον επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ αν οι άλλες χώρες δεν αρχίσουν να αναλαμβάνουν το βάρος των μεταναστών που φτάνουν δια θαλάσσης στη χώρα του.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Δυστυχώς

χωρίς να σπάσουν αυγά ομελέτα δε γίνεται... μόνο με τέτοιες τακτικές η ΕΕ θα αναλάβει τις ευθύνες της... δεν είναι δυνατόν να πάιρνουν όλο το βάρος οι μεσογειακές χώρες και οι οι υπόλοιπες να σφυρίζουν αδιάφορα... πολύ κάνει η Ιταλία μήπως και πιεστεί η Ευρώπη και κάτσει στο τραπέζι για το μεταναστευτικό!!!

Viva Lega Nord

Μπράβο στους Ιταλούς μπραβο στην Lega Nord και μπραβο στον Salvini!!!!Να μην δώσουν σεντ στους γραφειοκρατες των Βρυξελλών που θελουν να κάνουν Ιταλία Ισπανία και Ελλάδα καταυλισμούς τριτοκοσμικων ισλαμιστών για να έχουν αυτοί τις πόλεις τους ομορφες καθαρες κ περιποιημένες.Αν θέλουν τους λαθρομετανάστες να ανοίξουν τα σύνορα να γεμίσει η Γερμανια η Ολλανδία η Δανια η Σουηδία το Βέλγιο κτλπ μαυροτσουκαλους ταλιμπαν και μπουργκες

Εις οιωνός άριστος

Αμύνεσθαι περι πάτρης. Καλα κανει ο ιταλος. Να κοπει ο τσαμπουκάς της ΕΟΚ. Αντε καιρος να πάει για βρουβες η εοκ, πολυ κρατησε.

Κούλη σώσε μας χαχα

Ε.Ε. είναι πια παππού

σακης

και ο δικος μας τα ιδια ελεγε πριν! μετα αλλα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης