Βρετανία: Διχάζει το βίντεο που δείχνει μέλος της βασιλικής φρουράς που σπρώχνει τουρίστρια

Βρετανία: Διχάζει το βίντεο που δείχνει μέλος της βασιλικής φρουράς που σπρώχνει τουρίστρια

Ήταν δικαιολογημένη ή όχι η αντίδρασή του;

sproksia
Διχάζει το κοινό ένα βίντεο που κάνει τον γύρο των βρετανικών social media και δείχνει μια τουρίστρια να δέχεται μια δυνατή σπρωξιά από μέλος της Βασιλικής Φρουράς της Βρετανίας, κατά την επίσκεψή της στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Η τουρίστρια που ήταν αποδέκτης της βίαιης χειρονομίας του φρουρού με το χαρακτηριστικό γούνινο καπέλο, στεκόταν στην λάθος πλευρά του σχοινιού που έχει στηθεί για το κοινό, και καταμεσής της προδιαγεγραμμένης πορείας που έπρεπε να ακολουθήσει ο φρουρός στην περιπολία του. 

Ο φρουρός, ο οποίος πραγματοποιούσε την προγραμματισμένη του περιπολία γύρω από την επίσημη κατοικία της Βασίλισσας, φώναξε μια προειδοποίηση πλησιάζοντας στην γυναίκα, ωστόσο εκείνη δεν τον άκουσε, εμφανώς αφηρημένη.

Τότε εκείνος την έσπρωξε με δύναμη για να κάνει στην άκρη, κινδυνεύοντας να την ρίξει κάτω.

Woman pushed away by royal guard, She crossed the line to pose for photos
Κλείσιμο


Το βίντεο δίχασε τους χρήστες του διαδικτύου, με ορισμένους να δικαιολογούν την αντίδραση του φρουρού, λέγοντας ότι αν έπραττε διαφορετικά ίσως αντιμετώπιζε κυρώσεις, και επισημαίνοντας ότι το «κακό» με τους αδιάφορους τουρίστες που παρεμποδίζουν το έργο των φρουρών έχει παραγίνει. Άλλοι πάλι έχουν αντίθετη άποψη, και βρίσκουν αρκετά ακραία την αντίδραση του εν λόγω άντρα.

Η βρετανική βασιλική φρουρά έχει την ευθύνη της προστασίας των επίσημων κατοικιών των μελών της βασιλικής οικογένειας. Τα μέλη της είναι γνωστά για τις χαρακτηριστικές κόκκινες στολές τους και τα ψηλά καπέλα τους, που είναι φτιαγμένα από γούνα αρκούδας. Αποτελούν ένα από τα πιο εμβληματικά «αξιοθέατα» στο Λονδίνο αλλά και σε άλλες περιοχές της Βρετανίας, με αποτέλεσμα πολλοί τουρίστες να τους παρενοχλούν, ζητώντας να φωτογραφηθούν μαζί τους την ώρα που πραγματοποιούν περιπολία.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η καθιερωμένη πρακτική είναι να φωνάζει ο φρουρός «Στην άκρη για τη Φρουρά της Βασίλισσας», κάτι που έκανε και ο συγκεκριμένος άνδρας, προτού σπρώξει τελικά την γυναίκα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης