Starbucks: Σταματούν να χρησιμοποιούν πλαστικά καλαμάκια και αλλάζουν τα ποτήρια τους

Starbucks: Σταματούν να χρησιμοποιούν πλαστικά καλαμάκια και αλλάζουν τα ποτήρια τους

Η εταιρεία-γίγαντας στον τομέα του καφέ, θα προσφέρει ανακυκλώσιμα καπάκια που δεν χρειάζονται καλαμάκια, καθώς και καλαμάκια με εναλλακτικά υλικά, όπως χάρτινα ή με βιοδιασπώμενο πλαστικό

starbucks
Τα Starbucks θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν πλαστικά καλαμάκια σε όλα τους τα καταστήματα παγκοσμίως μέχρι το 2020 στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλίας για πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιχειρήσεις, επικαλούμενα την περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται στους ωκεανούς.  

Η εταιρεία-γίγαντας στον τομέα του καφέ, θα προσφέρει ανακυκλώσιμα καπάκια που δεν χρειάζονται καλαμάκια, καθώς και καλαμάκια με εναλλακτικά υλικά, όπως χάρτινα ή με βιοδιασπώμενο πλαστικό.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, οι πελάτες στο Σιάτλ και το Βανκούβερ θα είναι οι πρώτοι που θα δουν τις αλλαγές το Φθινόπωρο.

Οπως μεταδίδει το CNBC, την 1η Ιουλίου, το Σιάτλ έγινε η πρώτη αμερικανική πόλη που απαγόρευσε τα πλαστικά καλαμάκια, ενώ την επόμενη χρονιά το ίδιο θα εφαρμοστεί και το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Τα κρύα ροφήματα αντιπροσωπεύουν το 50% των ροφημάτων που πωλούνται στα Starbucks και γι' αυτό η εταιρεία χρειάζεται πάνω από ένα δισ. πλαστικά καλαμάκια κάθε χρόνο, στα 28.000 καταστήματά της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης