Ο Μουχαρέμ Ιντζέ μιλά «ανοιχτά» για το Κουρδικό: Θα το λύσουμε μαζί στην Εθνοσυνέλευση!

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ μιλά «ανοιχτά» για το Κουρδικό: Θα το λύσουμε μαζί στην Εθνοσυνέλευση!

«Ας το ονομάσουμε. Οι Κούρδοι θέλουν να τιμηθούν και οι Τούρκοι ανησυχούν. Θα χαλαρώσουμε τις ανησυχίες των Τούρκων και θα τιμήσουμε τους Κούρδους. Κανένα ψέμα, καμία μυστική συνάντηση. Ο τόπος της λύσης είναι η Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση», δήλωσε

incemuharrem
Το κουρδικό πρόβλημα της Τουρκίας, θα πρέπει να επιλυθεί στο τουρκικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Muharrem İnce.

Μιλώντας σε ένα γεμάτο συλλαλητήριο στη νοτιοανατολική πόλη του Ντιγιαρμπακίρ, στις 11 Ιουνίου, λίγο πριν από τις εκλογές της 24ης Ιουνίου, ορκίστηκε να «τερματίσει τον αγώνα μεταξύ αδελφών» αν εκλεγεί.

«Δεν έχω έρθει εδώ για να σας ξεγελάσω. Η Τουρκία έχει πολύ σοβαρά προβλήματα», προειδοποίησε, αναφέροντας το τεράστιο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και την ανεργία των νέων ως κύριους προβληματισμούς.

Για να λύσει αυτά τα ζητήματα, είπε ότι προσφέρει «τρία "b"» - barış (ειρήνη), büyüme (οικονομική ανάπτυξη) και bölüşümde adalet (δίκαιη κατανομή εισοδήματος).

Κλείσιμο
Ο υποψήφιος πρόεδρος με το CHP, αναφέρθηκε, μετά από αυτό, στο κουρδικό ζήτημα , υποσχόμενος την επίλυσή του «ανοιχτά».

«Ας το ονομάσουμε. Οι Κούρδοι θέλουν να τιμηθούν και οι Τούρκοι ανησυχούν. Θα χαλαρώσουμε τις ανησυχίες των Τούρκων και θα τιμήσουμε τους Κούρδους. Κανένα ψέμα, καμία μυστική συνάντηση. Ο τόπος της λύσης είναι η Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση», δήλωσε.

Ισχυρίστηκε ότι ενώ χρησιμοποιεί την ίδια ρητορική σε κάθε γωνιά της Τουρκίας, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «θέλει μόνο ψήφους και μιλά διαφορετικά σε διάφορες πόλεις».

Καθώς το πλήθος φώναζε "tamam", ολοκλήρωσε τελικά την ομιλία του, σημειώνοντας ότι θα "αφήσει χαρούμενος το Diyarbakır " μετά την επίσκεψή του.

Muharrem İnce Diyarbakır Mitingi - 11 Haziran 2018 - HD
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης